CLICK CLICK

August 28, 2015

J E R E B U

HAI :D

Aduhai. Tidak kesampaian hasrat nak type entry pasal Syawal yang lepas.. Dah berlalu jauh sangat, but that was the best Syawal so far... Haha. Takpa, nanti esok lusa kita duk hadap lappy la nohh.. Kbai.

Sekarang ni memang musim jerebu lah kan? Tokojut eden. Bangun je tengok "embun" like whoah, tebalnya. Dah pukul 12 pun masih berembun. Embun lah sangat... 

View from the 5th floor of my uni. Ni sebenarnya dah better comparing to the day before because memang teruk bebeno lah jerebu the day before. Dahla dekat dengan construction site. Mehh.

Awalnya memang macam awkward lah sikit why jerebu tetiba je ni? Then baru sedar, dah bulan 8 masuk bulan 9 dah ni... Memang musim orang nak tanam padi dah.

So basically the polluted air was transferred dari negara jiran, Indonesia. Not sure other places but really, harap-harap jerebu ni tak berlarutan because memang tak bestlah bila jerebu. Buka tingkap ja dah whoah, menusuk buah pinggang bau asap. tak syok ler dating. Kbai.

By the way, tempat korang semua amacam? Dengar macam se-Malaysia dah jerebu tapi ada gak yang cakap Sarawak ja yang kena. Yoh, namo nyok ahh...  Ok, bah. Sekian ja melaporkan jerebu di kawasan kami... ^^,

1 comment: