CLICK CLICK

March 30, 2014

Tips Berhadapan Dengan Crush :P

Hiiiii :D :D Hahaha! Entry ni ada sebab, memang bersebab! Dan tips ini sebenarnya khas untuk diri sendiri, but sharing is caring kan :P Sengaja di-translate ke BM because dlm English dah berlambak. Hihihi :D So, kepada yang ada crush dan bakal berjumpa dengan mereka, this is for u :P Anyway, sorry kalau BM ada tunggang langgang sikit. It takes time for me to to really get use to BM. Huhuuhh.. Lepas tu struggle balik nak biasakan diri dengan English. Harharhar.. Mukadimah tak boleh panjang lagi ke? -.-
Google's

#1: Be fun!! YES, ini wajib!! Kalau korang diam/kasar atau act macam nak tak nak je, confirm dorang akan berfikir nak ke tak nak jugak. Kalau dah suka dia, respond dia pun okay so don't cut off the line! Andai conversation semakin awkward, buat lawak je la dengan dia :)

#2: Jangan biar attention kat korang je. Yang ni penting, untuk mengelakkan dia bosan dengan korang. Tanya dia tentang life dia sendiri, so that dia dapat bercerita tentang dia jugak. I mean, semua orang excited kalau ditanya soal diri sendiri kan ;) Lagipun, u can get to know him better! x)

#3: Lupakan diri bila communicate dengan dia ;) Paham dok? It means, just focus on him. Dengar apa dia cakap, biar menyerap ke dalam otak, dan rasakan expression dia. Jangan pulak menyampuk, biar dia habis cakap.. Nobody likes interrupter, kan? Tatap mata dia, biar kita ikhlas mendengar. Tapi jangan tatap sampai mata tak berkelip :P

#4: Jadi kawan kepada kawan dia jugak.. Borak dengan dorang, so that dorang comfortable dengan kita biar dorang rasa kita ni friendly, etc. Kira kita tinggalkan our positivism dengan dorang. Tapi jangan sampai tahap kawan dia jatuh hati ngan korang. Harhar :P Itu bahaya!

#5: Bagi respond bila dia bercakap. But jangan menyampuk. Just use some little words like 'mhmm', 'yeah', 'a'ah kann', etc.. Jangan buat dia rasa bercakap ngan tiang atau kipas. Nanti dia ingat kita tak focus/minat dengan cerita dia. Huhuhu. Nanti dia balik rumah karaoke lagu Patah Seribu by Shila Amzah pulak..

#6: Jangan berpura-pura interested dengan apa yang dia cakap. Senang je nak detect orang tu ikhlas or tak, so jaga-jaga. Just forget about yourself and put full attention on him/her.. Or, korang sendiri boleh add up things biar jadi fun :D 

#7: Jangan obses dengan dia!! Nanti kalau kawan-kawan selalu sangat dengar korang cakap pasal dia, kantoi pulak.. Just think of him as a friend, k. Vee, as a friend k!! Harhar -__-'

#8: Kalau korang jatuh hati dengan dia awal-awal, act cool je k. Jangan terlalu taksub, nanti dia cabut lari. Who knows, dia tak rasa apa yg kita rasa pun kan.. So be cool, biar feelings tu datang sendiri. ^_^ Lek lu..

#9: Jangan takut jadi diri sendiri! Just be yourself, tak perlu act ayu sangat depan dia kalau korang sendiri jenis yang gila-gila or outgoing. Kadang-kadang dorang suka ladies yang outgoing tapi tahu limit. Kalau dia tahu limit untuk gila-gila, you should know as well. Jangan sampai dia jengkeelll ngan korang.. Remember, HONESTY is the BEST policy ;)

Love and peace,
Vee

*********
Google's

16 comments:

  1. haha..bagus entri tok..kmk pun rasa,gya lh cara yg betol mok bhadapn dgn crushh.. :)

    ReplyDelete
  2. Emergeddddd. Bila la saya boleh guna semua tips ni. Hahahahais.

    ReplyDelete
  3. malunya kalo jumpa..rasa nak terjun laut...x pun sembunyi dlm gua..hahaha

    ReplyDelete
  4. Good tips teacher bee
    Sharing is caring

    ReplyDelete
  5. now my feeling towards my crush is completely begone. sbb dia dah ada girlfrennn uwaaaaaa. sedihnyaaa hahahah.

    ReplyDelete
  6. macamtu kah face nya.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. Haha. Kalau saya lah yang ada depan crush, memang jadi bisu terus agaknya. But yeah, dia dah tak ada dekat dengan saya. >.<

    ReplyDelete
  8. omg kak veeeeeeeeeeeeeeee when i saw this title terus click lelaju u know~
    hahahahah

    ReplyDelete
  9. Love part when i have to "Tatap mata dia, biar kita ikhlas mendengar. Tapi jangan tatap sampai mata tak berkelip :P" hhhahahhaha. would love to try all of them. hehehe. some dah buat tapi tulah. tak kesampaian loh kak vee

    hihihi anyway kak vee. thank u so much hahahaha. love the tipsssss <33333333

    ReplyDelete
  10. Lelaki atau Perempuan, sanggup buat apa sahaja utk memikat si dia yang di minati,,, kan?

    ReplyDelete
  11. hahahah..lawakkk sgt muka kartun tu.. omg.. mmg fail la kalau berhadapan dgn crush...

    ReplyDelete
  12. ehem ehem.... vee. who exactly is your crush.... tips ni sgt berguna even akak memang tak dak ruang nak ada sebarang crush dah.. kikiki

    ReplyDelete
  13. hehehe.. crush suka2 je boleh ke buat mcm ni??

    ReplyDelete