CLICK CLICK

February 05, 2014

Tr.V's Highlight: No, it's 'gajah' LAH!

Aha! Hello :D

2nd day of school after CNY holiday. Yesterday sunyi sikit tadika cos most of them masih in CNY holiday. But today, makin banyak yang datang. Termasuklah my anakMeow!! Bahagianya rasa bila berjumpa with my baby boy. Actually I didn't know he came, sampailah bila berjumpa kat toilet. Toilet you, toilet. Hahaha.

'Chiccchheerrr!!!'. Ah! Terus dapat agak siapa. Mihmihmih.. Habis pipi basah kena kishh. Makin hari makin sayang!  Macam manalah agaknya nanti bila nak resign.. Hmmm..

Today lebih bersemangat nak mengajar because bukan setakat anak yang datang, my sweetheart pun ada sekali. Hikhokk :D Back to the topic kan, when they were sleeping at 2, aku sibuk mewarna some pictures for tomorrow's lesson. Kebetulan, my sweetheart, HW, tak tidoq lagi so he was peeping me. Haha.

Bangun, terus tanya, 'teacher, what are you coloring?'. That time I was coloring a picture of elephant, but in BM book so kat bawah tu TERtulis 'gajah'. Since dia tanya in English, aku jawab lerr in English.

'Elephant'. Simple je jawapan, malas nak layan sebab nak dia tidoq. Haha. Pastu, dia jawab 'no, that's not elephant!'. Me jawab, 'yes, it is an elephant. See..' Then then then.. Jawapan dia buat aku tersentak.
Google's
'Teacher, this is gajah. Not elephant, okay?'. Omaakk, dia 'okay?' kan aku pulak! Hahahaha.. Ternganga kejap -__-' Otw pulang rumah teringat conversation ni terus tersengih-sengih.

'Teacher, this is gajah. Not elephant, okay?'. Terngiang-ngiang di minda.. Hahahaa. Bahagianya rasa bila bersama with this kids. Speaking of elephant, teringat jugak kat angan-angan si anak, yang impikan baby elephant untuk Christmas. Hahaha. Sedih bila terkenangkan diri yang kejap lagi nak chow chammak challo :( Tak sanggup aku kehilangan.. Huhuhuhu. Syg semuanya beribu elephant!!  

4 comments:

  1. so cuteeee. hehehe "not elephant, okayyy"

    ReplyDelete
  2. Hehehe. Comel betul perangai bebudak ni. Dia pulak yang mengajar cikgunya balik.

    ReplyDelete