CLICK CLICK

February 09, 2014

Liars.

Hello, hii :) Lambat bersiaran hari ni, meskipun Saturday. Hehee.. I had no idea what to type for today sampai terjumpa entry bro Ikhwan yang bertajuk Please Don't Be A LIAR. He mentioned that one of his commentator left a comment saying that he/she followed his blog tapi bila di-check, he/she actually didn't follow.

Yes, tak dinafikan memang banyak dah kes macam ni.. Even I sendiri pernah merasa and experienced it. To be honest, it feels bad. I mean, it's not really a big deal but still membabitkan perasaan orang kan? Siapa yang suka ditipu, ye tak?
Google's
Another typical lying case is related to the ads. I've always seen people's message kat cbox cakap 'dah klik iklan awak', then I was like, whoah.. Ohsem lah dorang ni tolong each other.. Sampai lahh satu hari, someone message me kat cbox ckp dah klik iklan I and minta klik balik. 

Terus blur.. Wait a minute. Me mana ada subscribe to mana2 ads..!

Haa.. Nampak tak permainan dia?? Huhu.. Walaupun bukan aku yang tertipu (cos I've no ads), still rasa sedih untuk bloggers lain yang dah ditipu. Bayangkan, orang ikhlas click dia punya tapi dia tak.. Harus ingat, what comes around goes around. Orang cakap, buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat.. Mungkin tidak obvious balasan itu, but slowly Tuhan ambil kesenangan kita..

Maybe it seems like a small matter, setakat menipu click iklan orang, but still it is menipu kan? Tuhan sentiasa melihat, wahai sahabat.. Makanya, berubahlahh.. :) Jangan teruskan kegiatan macam itu, because kita sendiri tak suka bila kena tipu kan? Jgn rosakkan silaturahim yang telah terjalin.. :) 

*Jangan menipu, nanti jadi Pinocchio. Hihiii..

Have a great night. God bless!

6 comments:

  1. jgn menipu..nt dosa...alaaa biar dia nk follow ke x,tp kalau blh jgn la menipu kan..err..terus follow blog vee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha aduii.. Terus follow ek. Haha. Thanks!! :) Biarlah ikhlas, nanti dapat balasan yg indah :))

      Delete
  2. wow...betul tu Vee....siapa xmrh kalau ditipu...Yg klik ads tu mmg xleh terima..siap mention suruh klik balik....mcm2 ragam manusia...

    ReplyDelete
  3. Saya pon biasa kena yang kata dah klik iklan but I wonder... I have no ads dekat blog. Menipu leteww.. Nak buat kerja pon tak agak2 pulak mereka ni. Yang kata follow tu pon sama. Dia tak tahu ke orang boleh check. Adohaiiii manusiaaa~~ Kikiki.. XD

    ReplyDelete
  4. Eh eh dia kata dia click ur ads kak vee?
    Hmm nampok benaar menipu nye haih.
    Entah lah, ada lagi yg still menipu in this blog world ehehe

    ReplyDelete