CLICK CLICK

February 02, 2014

7 Jenis Kasut Yg Harus Dimiliki Setiap Wanita

Haiii!! :D

Hari rajin main kat internet cari footwear ladies dan terjumpa satu article tentang kasut-kasut yang harus dimiliki oleh setiap wanita, for convenience sake. Hahaha.

#1: Classic Pumps
Classic pumps dapat digunakan pada siang atau malam, sesuai untuk bekerja dan juga saja-saja. Saja-saja as in pergi mall, dating, etc. Disarankan memiliki 2 pasang, satu hitam cos hitam match everything and anything, another one, terpulang pada anda sendiri. 

#2: Ballet Flats
This is definitely the most important footwear ever! Haha. Ballet flats menggalakan kaki kita untuk bersantai cos there's no heels, not even an inch. Sesuai untuk perjalanan yang jauh. Top of it, in my opinion, ballet flats ni comel je bila guna :D Haha.. 

#3: Riding Boots
Something very classy to wear. Sekali sekala tu tukarlah juga fashion, they said. According to the article, it's good to be matched with a plain white tee, jeans and leather jacket. Warna yang sesuai is black or chestnut brown. Hehe. Ini untuk pergi party memang cun :D

#4: Summer Wedges


This one, they call it summer wedges because it's suitable for summer. But kat Malaysia ni yang memang sentiasa summer, memang cun lah digunakan hari-hari, anytime. To me, it's very comfy sebab pumps dia besar bukan macam 'lidi' sesetengah  heels, yang kadang-kadang boleh tiong bila berjalan. Hahaha.

#5: Sandals
Yang ni I call it 'lazy shoes'. Hehehe. Sometimes adakalanya kita rasa malas nak 'meninggikan ketinggian diri', nak sarung flats pun mcm uhhh.. So the best choice is sandals! Sandals ni santai rupanya, boleh digunakan to any places. Misalnya nak pergi mall, kalau guna wedges nampak melampau lak. Pergi mall pun nak dress up sampai camtu sekali? So, solution is sandals. :)

#6: Statement Pair
Sebenarnya, statement pair ni antara footwear that I dislike. Haha. Because I never like small pumps like this here!! Boleh tiong juga bila berjalan. But it's quite nice. Yang ni sesuai untuk transform a boring outfit into a fun one. For instance, kalau pakai plain blouse and pants, this footwear will definitely enhance your look :) So don't pick a one color, untuk yang ni cari yang ada pattern, like floral, polka dots, leopard print, anything :)

#7: Oxford Shoes

Are you a sneaker lady? If you are, then this is not for you. But if you're not, this is for you :D Yang ni pun sesuai untuk bersantai. The function is more like ballet flats and sandals.. Bezanya, they're not the same in style but the function is pretty equal ;) Source; http://fashion.allwomenstalk.com/

So ladies, what do you have in your closet? So far, I only have 3 out of 7. I've tons of them tapi hanya 3 jenis. Kekeke.. Ballet flats paling banyak, and also hiking sandal cos I love hiking sandal. Bila guna tu, rupa ada ganas sikit. Itu saya like. Hahaha :p

Btw, in case you don't get what 'tiong' yang disebut dari tadi, here's a video of it. Enjoy my 'tiong' video!! :p

Thanks for reading! XO

21 comments:

  1. cik akak suka kasut nipis, wedges, sandal ngan heel...hihi...

    ReplyDelete
  2. biasa pakai yang flats. susah nak pakai yang ada heels xselesa :D

    ReplyDelete
  3. kmk suka guna jelly shoes.. hihi. selesa g cney2... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelly shoes kadang2 menyakitkan kaki.. Thats why prefer flats :p

      Delete
  4. Saya suka flats saja sebab takut 'tiong' itulah. Kesian ja tengok models tu semua tapi kelakar pon ada. Mihmihmih. XD

    ReplyDelete
  5. Uncle baru belajar memahamai karenah anak2 memiliki kasut... dorang baru meningkat dewasa..

    ReplyDelete
  6. vee.. tgok pic yg no 1..kalau la saya wanita..mcmscary je nak pakai.. he..he..anyway tq 4 sharing..good information ..

    ReplyDelete
  7. wedges foreverrrr..kmk ska nmpak tinggi walau hakikatnya krg tinggi :3

    ReplyDelete
  8. kmk sik suka pake heels nok kurus mcm lidi yaaa hahahaa. payah gilak. xD i prefer wedges, flat shoes and sandals. and i adore ankle boot so muchh. but since sik pande nak memesen dirik, pake flat shoes jak lah tiap kali jalan. huhuhuhu.

    ReplyDelete
  9. saya pakai flats jek sbb kena jln cepat takut jatuh hehe ;)

    ReplyDelete
  10. ni kalau bawak gf pergi shopping jenuh nak tunggu beli kasut..perempuan mesti sume nak try kan..hehe

    ReplyDelete
  11. flat ngn wedges jea pilihan hatiku. hehe

    ReplyDelete
  12. Yang pasti no 2 dan 5 selalu jd pilihan..

    ReplyDelete
  13. i suka boots ! senang nk jln g memana pon selesa gitu hikss

    ReplyDelete
  14. kamek banyak jenis kasut vee, tapi kmk ujong2 make pump shoes juak nyamann

    ReplyDelete
  15. husna banyak koleksi wedges je.. dari 3 inci sampai lah 5..
    yg lain teringin tapi takut nak pakai kat luar rumah.. huhuhu..

    ReplyDelete
  16. I've got 4 out of 7...cause I'm never interested with high heels...huwaaaa....buat wedges no problem :)

    ReplyDelete
  17. Haha..kalau isteri pakai ni mesti nampak sangat bergaya...hahaha

    ReplyDelete