CLICK CLICK

January 03, 2014

Tr. V's Highlight: 1st day of SCHOOL

Morning, fellas. Hi hello hey :D The third day of the year. Time flies really fast. And I actually masih tak boleh percaya sekarang tahun 2014. Haha. Someone wake me up. Hiks.
Google's
Btw, first day of school (2/1/14), it was as EXPECTED! Miahaha.. I came pretty late than usual because before ni pergi kindy masa cuti sekolah so keluar rumah at 6:30 am tu nothing new. Sampai juga aku kat kindy around 7. Hehh. But yesterday, aku terlupa budak-budak dah kembali ke sekolah. Huahaha.. Syukur je lahh tak punch merah. Haha.

Tak sampai 10 minutes aku sampai kindy, dah kena handle crying kids. Orang tua kata, tak sempat nak tarik nafas; which is obviously tipu!! Hahaha. Yesterday was pretty epic. At first I assisted one crying girl and when she settled down, another one came. Yang lain tu macam terikut-ikut. Out of a blue, 5 of them started crying at the same time.

Masa tu hanya mampu ..... *krik krik*

To make things worst, one boy was pretty aggressive. Entah for what reason, dia cubit telinga aku. Hahaha. Lagi dahsyat, dia mula meronta and kicked me sambil pukul-pukul. Pergghhh...!! But that time tergelak juga, tak rasa nak marah dia pun.

Faham sangat :) Hihihi.

Cuma, balik rumah; terasa kesakitannya. Sobs!! Literally, that was the real challenge, besides not knowing who is who yesterday. Susah nak panggil, sebab masih unknown. Haha. Penghujung harinya, berdepan dengan little boy yang malu-malu meow dengan milk bottle dia sendiri. Hahahahahaha..!!

Our kindy actually doesn't encourage the use of milk bottle because over here, we teach them to grow up. After all, they are 5 this year. So we gave back his milk bottle and told him to keep in his bag. Dia reject, siap cakap "I don't want! That is not mine!", padahal sudah terang lagi ber-torch light ada nama dia kat situ. Mehhhh!! Lama gak pujuk dia suruh simpan dalam beg, dan kesudahannya, we passed it to his mom. Hahah. Dah tau erti malu jugekkk kan :) Heheheeee..

What's in store for me today? I've no idea. Tapi harapnya everything berjalan lancar :) Finally I managed to hug my kiddos! Haha. Seronok berbual with them meskipun baby talks x) And thank God tak ada students tersepit di celah kerusi ,_, Minta dijauhkan. Huhu.

Have a nice day, all. xo

11 comments:

  1. mest excited kn vee..ready awal je nk p skola ;)

    ReplyDelete
  2. rasa nak blt zaman sekolah.. hehehe

    ReplyDelete
  3. teringat masa kecik dolok, kmk lah salah sorg yg nyusah cikgu yg nangis2 sik mok sekolah, mok balit rumah. haha

    ReplyDelete
  4. first sekolah ..yeahh!! jadi cikgu dah ^_^

    ReplyDelete
  5. kalut gak nak handle kalo 5 org budak menangis serentak. apa pun, happy new year dan semoga tahun ni success dalam semua hal, termasuk menjaga budak. hehehe...

    ReplyDelete
  6. ha..ha..mcm2 kan vee...it funny :)

    ReplyDelete