CLICK CLICK

January 20, 2014

Oh My Weekend..

Annyeonghaseyo! Happy Monday, all :) I know it's Monday but get too upset because soon it'll be Friday and that's when you'll realize time flies really fast. It's the third week of January already. How time flies, seriously! >_<

Weehuu! How was your weekend?? Well, my weekend was filled with colors, polystyrene, footprints and glue!! Haha! Ko ader?? :P

Last week's art and craft. This whole process consumed so much time because it's on polystyrene. Furthermore, the papers were crumpled because they were dried out so ain't easy to get them on the polystyrene. Even spelling out POLYSTYRENE annoys me. Hahaha..

21 footprints altogether. Tarik nafas lega bila dah paste footprint yang last. The kids goyang kaki je la kan, just paint their leg and stamp it on the paper. The rest, chicher yang buat. w_w
Footprint of my smallest student, BL. Hahaha.. Kecilnya tapak kaki, sebesar tapak tangan chicher pulak.. Ke tapak tangan chicher yang besar gedebang?! Lol! 10 tahun lagi kalau berjumpa, entah-entah dah jaauhh tinggi dari ex-chicher ni. Haha. Tu pun kalau masih ingat chicher.. :')

On Sunday, lain pula kerjanya..
This one is waaay harder than the footprints because I have to make the eyes, nose and lips. Part paling mencabar ialah rambut! Sobs. Yang ni kena minta tolong mom and dad because the footprints perlu paste on sugar paper. Bila dah settle semua, terus mummy tanya why rambut yang aku buat sikit sangat? Hahaa.. Main lekat-lekat masa mamai mana tak hentaam je. Lols. Apa pun, thanks mom and dad sudi tolong.

Lepas ni tolong lagi ek? Haha! xD
Upgraded; dulu ku bertiga, kini ku berempat. Haha :)
Nothing special bout the weekend, except that it was sister's birthday on Sunday. Hihihi! That'll be in another entry. Hihikk.. So basically, that's my weekend. Weekend semasa jadi student and now a teacher is so much different! Nak jadi student balik laahhh.. Hihi.

8 comments:

  1. actually vee.. saya suka aktiviti craff mcm ni.. agak leceh nak buat tapi fun :)

    ReplyDelete
  2. Hectic weekend huh..? hihihi....best of luck chicher :P

    ReplyDelete
  3. wahhh sangat kreatif,, comel tapak kaki tu

    ReplyDelete
  4. comelnya those yellow faces :)
    lama dah tak buat benda2 kraf. last rasanya buat mural je.

    ReplyDelete
  5. kiut eh! rajinnya molah mcm ya..polistrin ya mun kenak angin alu mengambo umah olehnya
    Ayu mempesonakan! Jom!!! Cantik Berhijab Dengan Fesyen Terkini Shawl Dari Hijabterkini.com

    ReplyDelete
  6. Kretifnya chicher and ank murid..:D..Tiba2 rasa mok try buat utk tpk kaki kmk plak..haha

    ReplyDelete