CLICK CLICK

January 18, 2014

MUKAH: Tragedi Bot Terbalik (18/01/14)

Mukah: Satu rombongan untuk ke majlis perkahwinan berakhir dengan tragedi apabila sebuah bot panjang yang dinaiki 27 orang penumpang terbalik di perairan berdekatan Kampung Kut, Mutu Daro, bahagian Mukah pada hari ini (18/01/14) pada sekitar jam 1:30 petang.

Penduduk membantu mengangkat mayat salah seorang mangsa
Menurut sumber, seramai 16 daripada 27 penumpang selamat manakala 3 wanita ditemui mati dan 8 lagi masih belum ditemui. SUMBER.

**********
Teringat dengan tragedi bot karam di Belaga. I remember the last news I read bout it, the pregnant woman wasn't found till that day and the mission was cut off because it has been too long and too hard for them to dive in and search. Even the bot was not able to be lifted up. Not sure if there's other news bout is found (?) it that I missed.

Another thing, our life is so fragile; don't you think so? In a blink of an eye, nyawa kita dapat ditarik. When you least expect it, you fly up to see Sang Pencipta already. I mean, when you are sick, you can at least feel it bila dah nazak. But who would expect to die when you're having fun? 

Watch out. Nobody knows when their life is going to end..

17 comments:

  1. Betul tuu. Kita xtahu bila tibanya masa kita utk tutup mata. ; (

    ReplyDelete
  2. yup...~nobody knows when their life is going to end~
    but just remember that day will come to invite us...:')

    ReplyDelete
  3. sentiasa bersiap sedia untuk masa kita..memng kita tak tahu ajal dan maut,

    ReplyDelete
  4. beradik nenek kamek lom dijumpa gik vee :(
    sidak dalam perauk ya suma sedara mara bapak.

    ReplyDelete
  5. siannya mereka.. siapa sangka kan?.

    ReplyDelete
  6. smoga keluarga mangsa tabah.. kesian cdak..

    ReplyDelete
  7. takziah kpd keluarga yg malang...turut berdukacita...

    ReplyDelete
  8. bena kata ktk vee. maut dtg bila2 jak. tedah ngan sidak. lagik2 kes perauk karam. hope lepas tok dipertingkatkan kualiti bot kita n bhgn safety pun sama.

    ReplyDelete
  9. sedihnya bila jdi mcm ni.. huhu

    ReplyDelete
  10. Yup, lets be more prepared cause we don't know how long are we able to have this life going..

    ReplyDelete
  11. Takziah ... mati itu blh berlaku bila2 masa saja ...

    ReplyDelete
  12. tragedy yg sentiasa berulang...salam takziah pd keluarga terlibat

    ReplyDelete
  13. Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. takziah pada keluarga yg terlibat.
    dan utk kita cik Vee, as you said.
    soon or later, kita pula akan pergi seperti mana mereka.
    cuma caranya berbeza..

    ReplyDelete