CLICK CLICK

December 04, 2013

Yesterday's Tale || Cerita Semalam

Aloha. Annyeonghaseyo :D Yesteday was my sister's convocation and I was supposed to watch her since mom couldn't make it. But at the very last minute, she called and said she's on her way. Oh kay. So mom and dad both watched my sis graduate while me, melepak at the lobby :D Biarlah. Lagipun memang parents yang patut tengok anak convo kan ^_^
My boring legs, cos they were static for few minutes. Demi kaki ku tercinta, merayau juga lah aku kat college tu. Kekeke.. Merayau-rayau, tengok bunga yang dijual. Semuanya cantik dan ohsem, rambang mata #_# Merayau-rayau tu, TERmasuk juga ke toilet. 
First time in my life masuk toilet tak ada toilet rolls T_T Gerems juga, cos earlier I took out my tissue from my bag cos it was too heavy. Padan muka kauu.. No toilet rolls, how to clean the seat? -_-' Tapi satisfied, baunya wangi + it was clean :) Kalau tak clean takda maknanya nak selfie dalam tu. Hahaha. 

Then, cari bunga untuk kakak. Punyalah susah cari bunga untuk dia! Dalam otak nak decide, fresh or atificial?? With the toy or not?? Sempat text dgn abang and finally decided to get an artificial flower without the toy :) Lebih sesuai sebab kakak Software Engineer, biar nampak professional ;) Masuk lobby, no empty seat. Merayau lagi and found the piano :D
Some may thought it's boring, but not to me ;) The Christmas songs were played and we had a mini carolling there when everyone decided to sing a long. Haha! Dari seat ni juga I witness so many things. Manusia memang banyak ragamnya.. Their fashions, their characters, etc. Seronok perhatikan orang :) Dan.. Sebak melihat wajah gembira parents melihat anak graduate :") Out of a blue, ramai orang datang. So I stood up and let some mommies sit on my place.

Aku pula..
Jaga pintu :D Ini pintu bukan sebarang pintu, ini pintu ajaib. Everytime orang nak masuk, mesti ada yang atur this and that. Pintu ni ajaib, sebab bertukar jadi cermin. Hahaha. Another  ragam of human beings! Tak kisah lelaki ke perempuan, sama je.. Buka je pintu and tengok me kat belakang pintu, terus tersipu malu. Ahak ahak ahak!

Dah penat berdiri, duduk.. Takda kerusi or sofa kosong :( Tapi lantainya besar, so di lantai lahh jadinya :D 
Kat sini pun observe orang juga.. Gara-gara duduk kat lantai dengan wajah innocent, ramai yang offer tempat duduk. Hahahaa. Tak ada masalah pun duduk kat lantai tu. Lagi seronok adalah. Suka jiwa aku nak unjur kaki. Kekeke. Then tetiba ada international student berdiri sebelah aku..
Entah apa motif aku ambil gambar ni. Hahaha. Soon, semuanya selesai then parents with sister came down. After few shots with their friends, kami chow chammak challo :D What a great day. Hahaa..

..::.. Sekarang ni susah nak mix around cos everyone seems busy with their gadgets. Duduk terus keluar tab. Kalau 30 minutes tu acceptable lahh, ni dari awal aku duduk kat situ, sampai aku pusing 1 college then back to lobby, masih juga tap tap tap kat tablet.. Aku? Jadi pemerhati setia. Lain manusia, lain ragam..

11 comments:

  1. Best ar baca entri nih Vee.. Memang kreatif.. Think out of the box..
    Happy Graduation jugak yer untuk akak Vee.. ;)

    ReplyDelete
  2. ragam manusia jgn kita jer yg meragam...vee...

    ReplyDelete
  3. first of all congratulation to her...sometimes when im bored, im tend to look at how people do..memang macam2 ragam dorang nie..in one case i pernah tengok there a guys yang berusaha sedaya upaya memujuk kekasihnya..i dont know what he did but that girls seem like pying him for a while coz bila dia palingkan muka i can see she smiling..kelakat plak tengok..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. Congrat for your sis graduate vee..sya tgk kasut dot2 vee je.hehe.cntik..

    Vee,klu sdi,join ga sya ya..tima kasih :)

    ReplyDelete
  5. dan toilet juga menjadi tmpt utk berambar ;p hehehe nasib semua kasut tuh comel2,,lagi2 yg dot dot merah putih tuh

    ReplyDelete
  6. congrats for your sis :)
    banyaknya pic kaki dlm entry ni,ahaha :p
    tapi comel

    ReplyDelete
  7. again..
    banyaknya gambar kaki.. heheh

    ReplyDelete
  8. nice story. Aina doakan Vee selalu happy... ^^

    ReplyDelete
  9. Banyaknya gambar kaki. Lagi menarik kalau Vee tukar-tukar kasut setiap kali tangkap gambar. Hehe.

    ReplyDelete
  10. klu toilet kt KL ni mmg biasa xder toilet paper. especially klu area banyak malays. psl dorang pki air utk cuci. pastu klu nak toilet paper kne beli plak kt luar.

    x sangka plak u pki toilet paper instead of water.

    ReplyDelete