CLICK CLICK

December 06, 2013

UNIMAS | "CUCUR OREO"

Hi, everyone :D

As told yesterday, aku seharian kat UNIMAS cos jadi Imported Chef :D It was so fun! Hahaha! Awal pagi dah sampai sana, but abang's team members tak sampai lagi so merayau around faculty tu and "met" some of the student's art work. - Faculty abang is FSGK (Fakulti Seni Gunaan dan Kreatif), so wajarlah jumpa benda ni. Hehee.
Kalau aku buat semua ni confirm nangis. Hahaha.. Memang berjiwa art lah dorang ni :D Then proceed to the next location, pool kat tengah-tengah faculty :D I really love the view of the pool cos they have real Christmas tree around! Boosted up my Christmas mood. Haha :D
If only ada yang rajin to decorate the tree. Gahaha.. Kalau tak silap they have water fountain but it was not turned on  when I was there. I saw the water fountains after a while from far. Kekeke.. Typical Malaysians, cakap nak datang pukul 7 tapi pukul 8 baru datang (>_<)!! 
Sorry, gambar kaki lagi :P Awalnya nak selfie, but then I was like "kalau tetiba ada muka lain senyum dengan aku macam mana?". Hahaha. Meremang terus bulu roma! Lari keluar, buat muka derk >:P Paloiii, bak kata orang Sarawak. Hahaha.

Ogeh, now we talk on "cucur oreo". Actually abang and the gang ada expo and imported me to make "cucur oreo". Cucur oreo ni macam cucur pisang juga, yang bezanya it's oreo, not pisang :) I made this for supper once and bro decided to sell this, jadi aku kena import :D

It was fun and pretty tiring. I didn't expect the oreo would be so larisss sampai Sahari, Naim and Acap had to go and buy tepung + oreo sebab habis. Gahahaa.. 
Keluar rumah bukan main kemas dan cute. Bila balik rumah habis bersalut tepung, rambut serabai, baju pun terlondeh -___________-' Dahsyat gak rupa aku sebenarnya!! Aku tak tau pun rupa aku ginii sampai tengok gambar yang di snap abang ni. Nasib baikk wa guna undershirt. Pftsssssssss!! 

Btw, nampak tak benda yang digoreng tu? Itulah cucur oreo :D
Very first sit after few hours of frying! Heaven gila rasanya. Gahahaa.. Bersalut tepung dari baju sampai jeans -_-' Nasib baik dah google out cara remove tepung kering dari baju :D Haha. Lepas siap berkemas, orang semua balik, me and abang jalan-jalan keliling tasik UNIMAS then naik Jambatan Cinta :)
Can you see the two giant pole? Itulah tiang Jambatan Cinta ..
Gerbang Jambatan Cinta
View from Jabatan Cinta, UNIMAS tanpa diedit. Hanya letak watermark :) Smaller picture is to tell u that it's taken from Jabatan Cinta. Kekeke.. Love the view. Kat bawah tu sebenarnya ada orang main kayak, but I've no idea where were they masa aku snap gambar ni. Kekeke.. Then we went to Student Pavillion to get some foods and drink (since aku tak makan dari pagi!) then off to home ^_^ 

Malamnya susah nak tidur due to muscle pains + tangan rasa pedas cos I chopped a pack of cili padi tanpa guna apa-apa protection then tak cuci tangan; penangan permintaan oreo yang cepat -_-' Mak hoii, sakit + pedas = !@$%^&!! Hahaha.

Resepi Oreo goreng nanti aku share ogehhh :) Thanks for reading, buhbye! xo

10 comments:

  1. alahai...luckily you had a good time...take enough rest ya :)

    ReplyDelete
  2. "osem" landscaped view of UNIMAS.. the art of sculpture is very impressive.. nice work FSGK

    ReplyDelete
  3. dgr name cucur dh rse meleleh air liur...xsbr tnggu resepi =)

    ReplyDelete
  4. im not surprised kalau cucur oreo tu habis sebab its something rare..if i was there i pun akan singgah untuk rasa...hehehe

    Regads,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. yeayyy..share la resepi tu nanti ye..nak try buat..hehe

    ReplyDelete
  6. Kalaulah dapat minum milo sebesar cawan tu!!!! Fuhhh, sedapnya. Kalau ubat gigi pun sebesar tu, setahun pun tak abis....

    ReplyDelete
  7. kreatifnya! hehe :) milo,colgate semua besar,hehe....
    water fountain! hehe :)

    ReplyDelete