CLICK CLICK

December 24, 2013

Segmen: Kenapa Aku Jadi Blogger, by akupenghibur.com

Jamal Abdillah tanya, kenapa kita jadi blogger? Eh bukan, Acik yang tanya.. Hihihikk.
Annyeonghaseyo. Hello, everybody :D 

Bila ditanyakan "kenapa kau jadi blogger?", apa yang kalian akan jawab? As for me, I've few main reasons to be a blogger. I blog not for fame, I blog not for money but simply because I love it. My heart is here, here is my heart. Eh?

First and foremost, blogging is my deep passion, sesuatu yang amat diminati! I'm like a natural typewriter and others read what I typed. Blogging is like achieving my dreams to be journalist or reporter. Kat blog, I can be a reporter tidak bertauliah, but the feeling is THERE you know! Kepuasannya terasa. Haha.. Entah, susah sikit nak explain part ni!! The thing is, it's my passion! Kahaha..

Next, my blog is personal, therefore it's my diary. My diary, my empire :P Blog ni tempat aku meluah segala rasa; pahit manis tawar masam.. Pada masa depan, boleh check it out again and laugh to myself, "mak aii, bodoh nya aku dulu nangis kerana dia!!". Hahaha. And also, this is where I gather all information I got :D For instance; Singing Dictionary :)

Third reason, me gusta making friends!! Dalam dunia ni, manusia mana yang nak bersendirian kan! Through blog, I met so many new people of different backgrounds! Paling best, I kinda made friends with people all over Malaysia. Kinda okay, kinda! Melalui persahabatan ni, banyak dapat diperoleh. Bahkan belajaq loghat oghang laenn. Haha :P

Final reason, too many things to be learned through blogging :) Bila baca entry orang, kita dapat banyak information. Contohnya bila baca blog para ibu di sini. Wuuu. Kemain banyak lagi info about pregnancies and stuffs. Walaupun perjalanan masih jauh, but one day akan kendong baby dalam tummy ni juga kan! Haa.. Gitu laa :)

Frankly speaking, tak pernah terfikir nak jadi blogger yang superb and famous. Cukuplah penulisan aku dihargai dan hati bangiak happy!! :) Kalau jadi famous one day, itu pasti datang dari DIA. Tak gitu? :) And, menjana pendapatan? No at the moment.. Haha. Tak semua orang boleh berjaya sebab "bidang" kita kan lain-lain.. Ada yang boleh ada yang tak, semuanya ikut ketentuan DIA juga!! :D 

Have a nice day!! Sorry for the mixed up languages.. Haha. Anggap je sedang bercakap dengan Vee ek, cos when I talk, I'm a bilingual lady :p xo

8 comments:

  1. I'm doing my blog to fun with it.. Its like my diaries but can share with others..

    ReplyDelete
  2. boleh jadi reporter sik bertauliah ya yg best
    hehe

    ReplyDelete
  3. for me, dulu-dulu buat blog just for the sake of sharing info.
    tapi sekarang ni rasa macam buat blog untuk buat duit pulak :)

    ReplyDelete
  4. terima kasih sertai segmen ini ^_^

    ReplyDelete
  5. weeeeeee.. selamat maju jaya dalam dunia blogging yer vee

    ReplyDelete
  6. hampir sebahagian reason tu sama dgn saya . yg pasti , ilmu makin bertambah n hati makin happy bila ramai yg hi hi ...

    ReplyDelete