CLICK CLICK

December 23, 2013

PREGNANT!!

Hohoho hiii, everyone! Happy Monday! No Monday Blues today; it's school holiday for Krista!! Kekeke :D

This morning I had a very weird dream, the weirdest dream so far! Haha. Kalau baca tajuk pun mesti dapat agak kan mimpi apa! Yes, I dreamed I was pregnaannntt!!
Google's.
Miahahaha! That dream was amazing! Somehow.. I was walking around the hospital, cos that time dah tiba waktu untuk bersalin -______________-'' Masa nak bersalin tu sempat lagi me rasa the heartbeat on my belly. Like seriously dapat rasa -_-' Otw to the labour room, I was like "will I make it through? Will I see my husband again or not?". Caaiiiittt..

Then out of a blue, my baby is out xD My baby was very cute and fair; like seriously fair!! I told my family, I will make a grand party for my baby when he reach 1 month old. Then my brother said "but you're going to Virginia soon". I looked at my "husband" then dia angguk. I was sad because I had to be separated with my family, but what to do; my "husband" ditawarkan bekerja di sana. Hahahaha..

Bangun dari tidur terus check where is Virginia. Ooohh, it's somewhere at USA. Haha! And "Encik Husband" dalam mimpi tu handsome jaaaaa.. Fair, cute, macho, semuanya ada xD Pst.. I wonder who. Hahahah!

Then I checked out tafsiran mimpi mengandung. The first one said "orang terdekat akan pregnant". Masa ni terus teringat dengan +qasehnya rania :") Entah mengapa. Huuu.. Then another one said si pemimpi sedang takut atau khuatir untuk sesuatu yang baru. Sinonim dengan kehamilan ialah bayi itu ialah sesuatu yang baru dalam hidupnya, jadi ibu baru pasti ada kekhuatiran, maka fikirkan apa yang kamu sedang risaukan.

Heheheh.. I can relate this better to myself because dalam sebulan ni macam takut nak menempuh tahun baru. I don't get why, tapi rasa takut dan risau tu memang ada. Mungkin sebab "trauma" dengan semua yang terjadi tahun ni? I just don't want to feel all the heartbreaks anymore! Huu..

Tapi apa pun, through that dream I know I'm going to find someone better in future. HAHAHA.. And yep, my baby in that dream is a baby boy :P The weirdest and sweetest dream so far. Ahakk! But whatever the tafsiran is, only God knows well!! :)

16 comments:

  1. eh eh???haha!!! xlama lg kowt..hehehe...

    vee sambut krismas kan??

    ReplyDelete
  2. akak pon pernah gak mimpi pregnant ni dik. ada gak tafsir mimpi anak yg kita lahirkan tu anak jin .. terus akak jadi takut gila ...tapi selalu suami dalam mimpi tu memang someone yang sejuk mata memandang kan

    ReplyDelete
  3. hai! salam kenal dr blog sally! :)

    ReplyDelete
  4. mungkin ada hikmah disebalik mimpi vee ya kali :)

    ReplyDelete
  5. hahaha! kiut! ktk byk gilak bergaul dengan budak2 kecik kt taska ya nak.. yalah terbawa2 mok anak sendiri juak.. *ceh, pande agik nya mentafsir lok* :P

    ReplyDelete
  6. Well, set all the tafsirans aside, isn't it just mysterious and beautiful to experience such lively dream! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I know right!! I even felt the heartbeat and kickings!! xD

      Delete
  7. amboi...teacher Vee! hehehe...tu la...dok ajar kat taska sampai masuk dlm mimpi haa :)

    ReplyDelete
  8. TB xpernah lg mimpi gitu..mimpi bkn2 ade laa

    ReplyDelete
  9. Hi Vee.. Tak ingat dah follow ke belum but I just click the follow button. Nice entry. Who knows one fine day your Mr Right menjelma. :)

    ReplyDelete
  10. Haha. Bestla dapat "husband" handsome :p

    ReplyDelete