CLICK CLICK

December 27, 2013

Penggunaan Jam Secara Terbalik

Hallohaa!! :)

Have you guys seen anyone wearing their watch upside down? Or korang sendiri yang guna jam terbalik? Kekeke..
Most of the time lately, I put on watches inside my wrist instead of the normal way; not trying to say that wearing it inside isn't normal but just rare. Hahaa. Bila korang tengok orang guna jam macam ni kan, pernah tak wonder why they wear it that way? Hehee.

I began wearing my watches inside my wrist since I started working in kindy. Kids are obviously shorter than their teachers. Kadang-kadang kids kalau excited sangat jumpa dengan kita, they will just run to you and huuuggg! Sometimes they even hit their head on your wrist, so kalau guna ke dalam boleh elakkan kecederaan to their heads.

Another relevant point to wear it inside is we can avoid scratches on our watches! Bila terlanggar dinding or any other objects, at least "screen" jam tu tak tercalar right? Kebanyakkan armies guna jam tangan macam ni to avoid pantulan cahaya bila terkena panas. Kalau musuh tertengok pantulan tu masa berperang, kan kantoiiii location kita. Ye dok? Hehehh :)

Satu lagi yang Vee dapat dari internet, wearing watches inside the wrist ialah salah satu cara untuk stimulate our brain. Brain kita ni macam dah di-set untuk guna jam macam tu, so bila guna jam we automatically tengok outside the wrist. When we wear it inside, we force our brain to look inside. Gituuuu.. Hahaha ;)

But still, sports watch memang tak bolehh langsung guna terbalik cos it's HUGE!
Google's
Tiba-tiba rasa watch kat atas ni cantik giloss cos it's black and pink. Haaa! I must get this next time. Hahahaa :P

9 comments:

  1. Wahh tak sangka betul ... Dulu je Ina pakai jam dgn cara macam tu... Hehe masa zaman primary school :)

    ReplyDelete
  2. pernah tgk org pakai mcm nih. tp bkn sbb dia nak. tp sbb jam tu lg besar dr pergelangan tgn dia, lalu jam tu terbalik dgn sendiri. tgn mmbr aku tu keding sgt.

    ReplyDelete
  3. Some baby G is soooooo cantik meh hehehhe
    betul. Sometimes wonder why ppl wear ke dalam oh itu sebabnya~~ heeheheh

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Elok sgt! Mesti pakai tau, nanti nak tgk. Hahaha..

      Delete
  5. husna ada kawan yg pakai terbalik centu.. pernah jugak tiru dya tp tak lama.. rasa mcm tak selesa.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. Back then I saw most of my teachers wear their watch inside their wrist, never thought of the reasons behind it, maybe it was just their personal preferences. Never thought about how it will avoid scratch and save the kids too!

    ReplyDelete
  7. Wah, baru tahu ni. Tu la, selalu terfikir juga kenapalah suka pakai jam terbalik ni.. Hihihi.. :D

    ReplyDelete