CLICK CLICK

December 05, 2013

Imported Oreo Chef :D

Hiii, everyone :D Good morning!! This an auto-published post. By the time korang baca ni, Vee kat UNIMAS dah. As the title says, imported oreo chef :D Imported by big bro and his gang untuk project berjual sebenarnya. Last month I made fried oreo and bagi abang rasa. Dari situ laa dapat idea jual oreo goreng.

So me, jadi imported chef :D Bukan chef je, more to helper actually. Last night shopping bahan untuk barang yang dijual with abang kat Giant Supermarket. 
Listed out by daddy. Punyalah payah aku nak baca. Hahaa. And last night I see macam mana lelaki shopping. Kalau diberi list, memang akan ikut list. Yes bagus, tapi punyalah penat!! Sebab dorang ikut straight dari list yang ditulis sukahati. Penat sebab kena berkejar ke sana sini -.- Lastnya aku cakap, jalan dari hujung then tengok kat section ni apa yang ada kat list.

Baru aman hidup. Hahahaha. Gila haii nak pusing satu Giant bawa trolley lagi -.- And yeess! Sorong trolley lagi, sempat lagi nak MAIN TROLLEY macam dulu. Gahahaha ~~
Tapi malangnya sandal aku tak licin macam sports shoe hari tu. Pfts.. Then balik je dari Giant, balik rumah for dinner then off to rumah kawan abang untuk preparation. Bila dah kena import begini lah jadinya :D Segan juga nak masuk rumah dorang sebab semua kaum Adam. HAHA. Masuk je, pintu buka luas-luas :P Kuikuikui..

So today, confirm penat gila.. Tapi harus enjoy :D Enjoy dalam kepenatan, baru emosi stabil. Haha. Theory mana entah aku pun tak tau. Kakaka.. By the way, aku memang suka ambil gambar kaki :D Ke mana-mana aku pergi confirm ada gambar kaki. Gambar berlambak kat phone, cuma tak upload kat sini. Hee. Kenapa aku suka pun aku tak taulahh xP

> Have a nice day! xo

18 comments:

  1. wahhh...dayat first time dengar oreo goreng..nice one :)

    ReplyDelete
  2. wah..ya ng bena lh..mun kaum bapa-bapak tok bbeli,ya nok ditulis,yalah dibelinya..tapi bagus juak..mun kaum lelaki tk bpilih-pilih gik brg nok dibeli,sik dikenan di hati kaum perempuan kelak susah juak..

    ReplyDelete
  3. nak pusing2 dgn heel mmg penat la.nasib pki selipar kn..so rushing but not to tired sgt la..sbb boleh berkejaran.btw oreo goreng?apekah rasa die err

    ReplyDelete
  4. orea goreng ? mcm mana tu vee..? ^_^

    ReplyDelete
  5. rajin masak mmg ok ramai yg minat nanti...

    ReplyDelete
  6. jenuh la kalau ikut sebijik dalam list yg telah dikucar-kacirkan.. =D

    ReplyDelete
  7. bila pandang gambar tu..macam uncle plak yg tolak trolley tu.. haha dah biasa sangat.

    ReplyDelete
  8. import tu...selamat memasak ye..

    ReplyDelete
  9. yup,lelaki kalay diberi list,dia akan ikut sebijik cam dalam list.kalau IbuNoey ni,buat list je lebih,tapi ada jugak barang lain yg nak dicapai..

    ReplyDelete
  10. setuju vee.. mak saya pun kalau suruh saya beli barang dia aka bg list siap brapa kilo nak..takut lupa.. kalau stakat ckap kat mulut comform..byak barang lupa beli..atau yg x spatutnya kita beli..
    p/s: g kat unimas sambung blajar ke???

    ReplyDelete
  11. Oreo goreng?first time dengar..nanti boleh vee share resepi kan :p

    ReplyDelete
  12. heran jugak sebenarnya dengan org yg suka ambik gambar kaki ni.. heheh

    ReplyDelete
  13. fried oreo???must be something new tu...tak sabar nak tengok hasilnya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. Hehe. tengok kertas dengan senarai barang nak beli. Lama dah tak ikut famili beli barang banyak-banyak yang ada senarai macam tu. hehe.

    ReplyDelete