CLICK CLICK

November 12, 2013

Scroll Saja ..

Hello there, people :) This is an instant post. Haha. Idea tercetus bila baca balik entry zaman purba together with the comments. Melalui semua comments tu, I realized people barely read our entries, lagi-lagi yang panjang bagai wedding dress Princess Diana. 

There's one entry where I shared about a lady's tablet got stollen. Mangsa tu tau siapa yang curi tablet dia sebab dorang ambil gambar then gambar tu terus masuk dalam account dropbox mangsa. So dia minta tolong sebarkan. One of the comments in that entry is "Jahatnya curi benda orang. Tapi macam mana dia dapat gambar ni ehh?".

See? Kalau dia baca betul-betul entry tu, mesti dia akan tau kan sebab dah terang lagi bersuluh aku mention kat situ ha!! Entry kat blog pun orang main scroll gitu terus je comment box, apatah lagi kehidupan kita.. Sinonimnya cerita di atas dengan ialah manusia kadang-kadang main scroll jugak kat kehidupan kita.

Banyak cerita yang tak tepat tentang diri kita tersebar, banyak fitnah berlaku. Why? Because they don't read our lives. They assume this and that, tanpa tahu pangkal cerita. Simple example, bila dengar je perempuan tu pregnant without getting married, terus cop dia perempuan murahan. Entah-entah dia mangsa rogol? We never know ~ 
Google's Image
Makanya, hati kena jaga, biarkan putih selalu. Because a clean heart wouldn't be so negative about things around. Dan mulut tak boleh dijaga kalau hati tak dijaga, because dari hatilah terkeluar semuanya :) 

Thanks for reading! :) 

9 comments:

  1. kmk pun selalu juak dapat komen mcm ya.. sabar jak lah.. paling best yg ditanya nya ya siap kmk bold lagi.. huhu

    org pandang apa yg ada kt permukaan tasik jak.. ya yg org jadikan modal utk bercerita tapi sik pernah pun nya nangga apa yg ada di dasar tasik ya..

    ReplyDelete
  2. betol vee.Same things happen to me. Time kita baca komen tu lah kita leh tau org tu betol2 baca atau tak apa yg kita tls. kdg2 geleng kepala ja bila baca.kdg nak tergelak pon ada.

    ReplyDelete
  3. Okay, mesejnya besar kat sini. Ingat ke tentang komen di blog je, rupanya dikaitkan pula dengan kehidupan. :) Bahagian akhir entri cukup bermakna. :)

    ReplyDelete
  4. entry yg panjang bak dress Princess Diana tu...kalau betul punya panjang mmg mencabar nk hbskan...boleh buat satu cerpen kot! hahaha....

    ~Life isn't easy though.

    ReplyDelete
  5. Jd..rumusannya ialah..lain kali bacala entry smpai habis sblm bg komen..ngeh..ngeh..

    ReplyDelete
  6. yeahhh mendalam msdnya..wakakak...

    ReplyDelete
  7. setuju Vee!! bila nak menilai, yg buruk saja nampaknya..

    ReplyDelete
  8. betul tu...saya pernah kena jugak...

    ReplyDelete