CLICK CLICK

November 21, 2013

Hired!! :D

Holla holla holla!! New day, new life, new start! :D Yesterday is a history, so live your life to the fullest today! :D Can you feel the joy and excitement expressed through the words? WAHAHA. Wonder am I so happy? Oh well.

I advertised about Temporary Maid yesterday and many commented it's expensive and bla bla; yeah, I can't deny that. But oh feliss, I'm a 5 star maid alright! *tangan ke bahu, mata ke tengah* And even though the price is very high, I can't believe someone actually hired me *tears of joy*
Ohohoho. Thanks a lot, Acik! Walaupun kita tak pernah berjumpa and Acik tak pernah tengok cara Vee buat kerja kat rumah, still sanggup bayar RM150. Huhuhu! Tapi Acik, nak bagitau jugak. Meskipun RM150/hr tu untuk cuci rumah, harganya tetap sama.. ;D But then, since Acik orang pertama yang hire Vee, Vee bagi discount ekkk..

Yang lain silakan cemburu because Acik dapat 80% discount :P

*******

Meroyan merapu merepek. Eishh. What the heck, Vee? Hahahahaha. Zap that off! Someone's pretty hyperactive today. Hahaha. Nak bagitau ni sebenarnya...;

.::. Pekerjaan maid ni mulia sebenarnya kann :) Maid ni ibarat seorang ibu dalam rumah tu, dia lakukan banyak benda sebijik dengan apa yang patut seorang ibu buat. With busy lives now, it's not easy for a mom to handle a house; lagi-lagi yang bekerja. Nak tak nak, maid harus ada. So kepada yang ada maid, love her, treat her like your own family. Meskipun dibayar gaji, sebenarnya tak cukup pun gaji tu dibanding dengan kerja dorang.. Kalau tak percaya, sila tanya saya. Hehehehe :P 

Except;

Maids yang keluar masuk berita dan mahkamah serta lokap for you know why! Hihihi. Stay cute, everyone :) Jom julingkan mata beramai-ramai..

11 comments:

  1. untung la ada org nak hired dia! hahaha.... :P

    ReplyDelete
  2. HEHEHE Shakira ada tengok semalam gambar maid tu berkain batik lagi.. HUHU tapi maid tu comel, cantik macam Vee..

    ReplyDelete
  3. wuu...bestla acik dapat diskaun,haha :p
    betul tu...kerja maid ni macam kerja seorang ibu la kan,hehe...kena layan dia elok2.. :D

    ReplyDelete
  4. kalo convert RM150 to brunei dollar, murah je hehe

    ReplyDelete
  5. betul tuh.. bila tengok diorang buat kerja rasa kesian pon ada..=)

    ReplyDelete
  6. hamboi..hamboi..hamboi vee...hahahaa

    ReplyDelete
  7. Wah..wah..sya pun mau jugak ni :)

    ReplyDelete
  8. Ha! Cemburunya dapat diskaun. Huuu.

    p/s: Nanti dah tak dapat ziarah Vee selalu dah. Nak balik kolej. Sibuk sikit.

    ReplyDelete