CLICK CLICK

November 22, 2013

First Time Menetak Ayam *O*

Hahahahaha. Yes, hari ni first time aku tetak ayam ;D

Hello, everyone! Good evening :D Today in history aku tetak ayam. Hiks! Thanks to abang's addiction towards games, aku terpaksa tetak sendiri :D Kalau abang stop main game then tetak pagi tadi memang entah sampai bila aku takkan tetak ayam sendiri T_T
All this while bukan sebab aku tak nak or aku geli geliman dengan daging ayam but takda peluang T_T Before ni semuanya everready, dah siap di pack untuk each meal; tunggu nak masak je. Hiks! And today.. :D
Work station. Hahaha. Abang cakap "masak ayam pandai, tetak ayam tak tau pulak". Oh, mana taknya kalau before semua dah tetak. Kalau dah berketul-ketul, aku nak tetak apa lagi kan?? Hahahaha.

..::.. If mom finds out I chopped the chicken today, I guess she'll be more convinced to let me study oversea after this. HAHAHA! 

** There's always first time for every little thing ^_^ 

20 comments:

  1. yeayyyyy my sis dah pandai tetak ayam... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. This is so random.. Lols..

      Delete
  2. and one step closer to being a better future wife, bleh tetak and masak ayam. haha :p

    ReplyDelete
  3. Hihi. Pencapaian yang positif tok. Mula2 dolok pun kmk x pandey, tp bila dah xda choice, tetak jak la. ney nak molah nak.. haha.

    ReplyDelete
  4. tajuk dia nampak mcm ganas pulak. huhu :p

    ReplyDelete
  5. Good good vee.dah pndai potong ayam..klu sya dengan anak lesung batu semua keluar masa potong ayam..haha

    ReplyDelete
  6. hihi...cik akak dolok pun cam ya juak...
    pegang ayam sik mok....
    ikan sik mok...
    last dah kerja cam nie...
    semua kena polah dikpun...hihi...
    bab masak jak lom ada kepakaran gik tok...hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetak ayam bunyi cm garang aje..potong ayam more better.heheh btw ayam tuh nk msk ape tuhh

      Delete
  7. dah boleh tetak ayam dah ye..hehe :)

    ReplyDelete
  8. hye hye...salam kenal and nice ayam :) this is my first time here.. follow dh :)

    ReplyDelete
  9. Menetak ayam? Bunyinya macam terlalu rakus dan kejam. Hehe. Bagus, maid ni dah pandai potong ayam. For future.....

    ReplyDelete
  10. tetak ayam! tetak dia! sampai berketak-ketak! hahaha

    ReplyDelete
  11. asal ada pisau besau tu tetak ayam macam potong bawang... kira ok lah kan dapat gak pelajaran baru for today.. congrats ^_^

    ReplyDelete
  12. hahahaha. saya pun selalunya kalau nak masak, ayam tu memang dah siap tetak. jarang beli ayam tak dipotong ni

    ReplyDelete
  13. kmk sik pernah gik netak ayam hehe..
    siang ikan pernah. ya pun sbb terpaksa. hahah

    ReplyDelete
  14. next time, kejar ayam yg still alive, pastu sembelih, tetak dan masak..hehe

    ReplyDelete
  15. ha..ha.. hasil yg kemas..
    owh siang ayam.. lpas dah lulus ujian ni ...
    lepas ni boleh try sembelih ayam plak vee :)

    ReplyDelete
  16. wah..berjaya...IbuNoey sampai sekarang tak reti lagi..dok minta tolong AyahMal jer..tak pun potong siap-siap kat kedai..

    ReplyDelete