CLICK CLICK

October 04, 2013

Spring Roll

Annyeonghaseyo :D

There you go - Spring Roll, the making <3

Bahan-bahan:
  • Daging yang telah dikisar - daging ayam, beef or anything kecuali daging ikan :P
  • Sebiji bawang besar
  • 2 sudu tepung jagung
  • Kulit tauhu (bean curd sheet)
  • Garam + gula secukup rasa 
Penyediaan
  • Kisar daging ayam dan bawang besar [ Kalau nak kisar sekali pun boleh, andai blender anda besar xD ]
  • Campur daging ayam dan bawang besar yang sudah dikisar dengan 2 sudu tepung jagung dan garam + gula secukup rasa. Jangan terlalu masin cos kulit tauhu dah memang masin.
  • Ambil sesudu kecil tepung jagung dan campur sedikit air - berfungsi sebagai "gam" kulit tauhu.
  • Potong kulit tauhu mengikut size yang diingini, sapukan tepung jagung yang sudah dibancuh.
  • Letakkan daging atas kulit tahu dan gulung macam popia.
  • Goreng, potong ikut size kemahuan anda dan ..

Tadaaa!

Spring Roll with L.O.V.E!

There you go!! :) Asalnya tak nak letak recipe cos mine was so simple, but then sharing is caring, no? :P Boleh tambah sayur-sayuran macam carrots, dan lain-lain mengikut cita rasa anda! :D 

ps: Untuk kelazatan maksima, prepare them with love!! :D Adios ~

12 comments:

  1. eh sedap lah vee,, akak nak cuba lah.. sebenaq nya kan kak xtahu pon menda ni leh buat sniri hehehe.. ^_^

    ReplyDelete
  2. Vee..uncle lapar la, semua dah tido ni...luar tu hujan lagi...sedapnyer ..nak !

    ReplyDelete
  3. terus bergendang perut kmk skrg tok.. haha

    ReplyDelete
  4. kulit tauhu ya ada d jual di sine? nang nyaman jak upa..berik sitok sikit. ehehe
    amir jahari ya ada masok AF-9 ria tek tpnya keluar awal
    then, dpt masuk anugerah juara muzik, AJL ya
    masok nak band kat tv9 ya da juak, sama team ngan aizat

    ReplyDelete
  5. follow awak :)
    btw, nk try jugak la buat ni. hehe

    ReplyDelete
  6. Vee! nampak sedap!!! malasnya nak buat sendiri

    ReplyDelete
  7. WAHHHHHHHHHHHHHHHH .. SEDAPNYE . NAK NAK

    ReplyDelete