CLICK CLICK

October 11, 2013

Now I'm A Malaria Suspected Patient -_-

Annyeonghaseyo, good morning. I just got back from the government clinic and everything went well until they told me to send my card to the lab. Hairan kejap, cos before ni kan lepas check semua tu terus ambil ubat. Yang ni tetiba pulak suruh pergi lab. Okay. And kat lab, aku kena cucuk kat jari.
Can you spot the red tiny dot there? It took the doc a few minutes to convince me that it's not painful. And yes, lagi sakit bila kena gigit semut. Wakakaka. Dah kena "click" kat situ terus terkeluar "yaahh, camni je rupanya". Doc terus gelak. Lewl. Lepas tu tanya, "uncle, ambil darah ni nak check apa?". Dia cakap nak check malaria. Oh, okay. So I'm now a malaria suspected patient. Hmm o.O
Patient card, medicines and kesan kena check BP kat lengan. 
Keluar dari lab terus tanya daddy, malaria ni apa? Hahahaha. Memang tau kewujudan malaria tapi tak tau apa punca, lols! Daddy cakap ni punca dari gigitan nyamuk. Oooo. Macam denggi la, tapi tak serupa. Denggi ada rashes. Malaria pulak it takes 10 days after the bite to get infected. Ada yang sampai 4 tahun, based on google.

Doc cakap they will call lepas result keluar so now tunggu kat rumah, makan tidoq makan tidoq. Blogwalking nanti-nanti la yee. Mabuk ubat sekarang ni. Tahahaa. Harapnya tak ada apa-apa lahh. Malehh ahh nak ada penyakit pelik-pelik ni. 
The suspected of having malaria patient. Ahaks. TEMBAM GILAA!
ps: doakan semuanya okaay!! xx

14 comments:

  1. kesian vea...cane boleh kena tu kan...moga vea cpt sembuh ye

    ReplyDelete
  2. Jaga kesihatan ya, makan ubat kalau doktor suruh :) BTW, kamu cantik :)

    ReplyDelete
  3. take care dear...huhu...
    kena mkn ubat tau

    ReplyDelete
  4. hopefully sikda pa2 lah owh. huhu

    ReplyDelete
  5. harap2 xda apa2 la vee,, risau gak kan... doa banyak2 yer vee,, ^_^

    ReplyDelete
  6. sian kat ktk vee
    hope cepat sembuh

    ReplyDelete
  7. harap takde apa2.... semoga okey semuanya.. :) tembam2 pun comel! hihi :D

    ReplyDelete
  8. harap lepas makan ubat sembuh le cepat ye Vee

    ReplyDelete
  9. Huwaa, kamek paling takut cucuk jarum ya.

    ReplyDelete
  10. please..please...get well soon A.S.A.P! Take care.. :)

    ReplyDelete
  11. hi Vee, sorry ..uncle baru tau. tak sempat bw sini..hope Vee okay.

    ReplyDelete