CLICK CLICK

October 17, 2013

LAMB and LAMP

Annyeonghaseyo, jual sayur.. Hello hello, good morning ^^, 
Homeii tak yang dekat sebelah kiri? Kekekeke.. Idea untuk entry ni tercetus bila sis Aisya comment orang pun selalu confuse antara 2 ni. Hiks. Sebenaqnya tengok gambaq kat atas pun tau mana satu LAMB and LAMP kan? Oh well, now I'm going to tell how to remember these two. It's very simple!! ^^,

Just remember the letter behind, b. B stands for binatang, so bila sebut LAMB, it's an animal. When it's p, automatically it's the light aka LAMPU. Another tip is remember LAMPU, so bila sebut LAMP - tau itu lampu. Tambah u je kat hujung. 

See, simple as ABC 123 kan ^^, Soooo.. Lepas ni jangan order lamp chop, alright. Superman pun makan nasi, jadi tak payah nak berlagak kuat nak makan lampu :P Have a great day!! xx

10 comments:

  1. lebih kurang je bunyi nya kan.. maksud dan ejaan berbeza,,

    ReplyDelete
  2. Hehehe belajar bahasa inggeris kita hari ni :)

    ReplyDelete
  3. aah betol tu kan .. homophone. bunyi sama tapi ejaan berbeza dan maksud pon berbeza.. ^_^

    ReplyDelete
  4. pegi kedai makan mintak lamp chop..memang kena marah ngan tuan kedai la..hahaha

    ReplyDelete
  5. mun kmk, orang order lamp chop kmk bagi nya lampu kalimantang ya sigek untuknya. hehehe

    ReplyDelete
  6. Lemp eng ada tak. hahaha... Apa pun nice post...

    ReplyDelete
  7. hahaha...nice one..easy to remember.. :)

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. hikhik...sikit gik nak sama oo vee
    comelnya lamb ya juak

    ReplyDelete