CLICK CLICK

October 25, 2013

Kuku patah lagi ;__;

Hellouuiiieeee.. *tarik nafas dalam-dalam, hembus perlahan-lahan*

Syukur masih bernafas meskipun banyak cubaan, godaan, tentangan dan halangan. Apa yang pasti kita tak pernah sendiri melewati semuanya, kan? La tahzan, la tahzan ^^,

Berceramah pulak dah.. Hahahah..

Sebenarnyaa.. 26 March yang lepas, kuku kaki sebelah kiri patah. Yang kecik sekali tu haa. Waktu tu terlanggar kaki sofa. Langgar je terus berdarah sampai perlu letak ubat and balut. Yesterday, 24 Oct, kuku kaki sebelah kanan pulak patah. *tepuk dahi 10x* 

And I actually knocked the same thing, kaki sofa.
Google's.
Apakahhh ,__, Dalam masa 2 hari lagi genap 7 bulan kuku aku terpatah. Kan epic kalau kuku ni terpatah dalam 2 hari lagi. Hahaa.. Bezanya kali ni tak berdarah terus and kuku masih lekat, tunggu waktu nak dicabut je. Kali ni pulak lebih sakit and sakit kalau terkena air. Satu lagi perbezaan ketara, kali ni aku single. Hahahahahaa.

Nasib baaaaaaaaaiikkk ada type tentang kuku patah dulu kat sini, boleh rujuk lagi cara nak cuci and balut :D Ngehngehngeh. Nak baca, boleh click SINI. Banyak entry tentang my kuku patah kat situ, dari hari pertama sampai dia tumbuh balik :) Malas nak baca balik actually, banyak benda yang tak senang diingat kat situ .___. 

*********
Biasanya kalau terlanggar benda sampai kuku kaki patah tu maknanya ada orang sebut nama kita dan cakap "saya sayang awak". So maksudnya ada makhluk indah ciptaan Tuhan yang sebut "Vee, saya sayang awak" malam tadi. Hehehehehehe *senyum sampai pipi sakit*
.
.
.
.
.
.
.
.
Mohon jangan percaya, itu mitos buatan aku sendiri.. Hahahahaha. HAVE A GREAT DAY!! xx


5 comments:

  1. lepas ni vee tak yah simpan dh kuku kaki tu pjg2.. sure tak patah ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuku kaki V tak panjang pun sbenaqnya.. ;__;

      Delete
  2. morning lea .. have nice day ..done klik :)

    ReplyDelete
  3. kmk dolok cabut kuku ibu jari kaki.. seksa eh rasa.. Menangis2 masa basuh isinya ya.. Nyiluk jak rasa.. hehe

    ReplyDelete