CLICK CLICK

October 07, 2013

Gadis 1Malaysia

Tadaa! Gadis 1Malaysia. Bangga dan happy yaww dapat pakai traditional costumes kaum lain ;)
First picture haruslah official traditional costume! :) Gambar full body dalam FB, malas waa nak activate FB just to take the pictures. LOL. By God's will, kalau umur panjang, ada lahh aku update dalam ni nanti ;)
Clad in Baju Melanau with super thick make up! Tebal sampai 10 inch kot. Ha, itu hyperbola. Wakaka. And, that was the first time aku di-make up-kan actually. It felt completely awkward cos aku langsung tak pernah pakai make up tebal 10 inch. Wahaha.
Sari that doesn't look like Sari. Uhuk, sedey. Nak guna Sari yang berlilililitt sebenaqnya but err.. Tuan empunya sari bagi yang ni kenn, pakai jaa ;)
Cak!! Baju kurung permata hatiku <3 Tahaha.. Apa motif letak gambar kaki gitu? Haa. Cer tengok warna kuku, so the very skema kan, sama warna dengan petals kat Baju Kurung. Gahaha ;)

I is so happy cos I'm like the only one yang berganti-ganti costume sepanjang beberapa tahun perform. Yang lain majority pakai sejenis je. Tahaha. Among all, aku kurang suka guna costume Iban sebab berat. Kenapa berat, sebab ni haa..
Ini duit syiling zaman dahulu kala, so the very berat. Dalam 5 kg gitu. Kalau hari-hari guna ni mau ramping jadinya. Usus kat dalam pun terbelit kot. Ahaha. 

Annnddd, the one that I like to wear the most is .. Cubalah teka. Kalau teka dengan betul dapat satu kucupan. Oleh sang nyamuk. Tahaha. Anyways, jangan hairan gambar aku semua muka pelik, sebab aku tak pandai nak senyum kalau bergambar. Jarang aku senyum, selalunya buat muka gilaa. Hehe. Itulah VEE ;)

ps: I is so hungry. Kat sini hujan lebat, tak berani nak keluar gi dapur cari makanan.Uhukk.

13 comments:

  1. bestnya dapat pakai baju kebanggaan kita nie...akak suka tengok ..

    ReplyDelete
  2. nak pakai lah baju iban, kasi ramping pinggang. hahaha. sis vee suka pakai baju kurung lah.. betul tak betul tak? ngehehe. sy pun tak berani nak pergi dapur kalau hujan lebat. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah, dpt kucupan dr sang nyamuk!! :P

      Delete
  3. comellah kak vee! memang 1 Malaysia lah! heee :D kat tempat tinggal saya ni pun selalu hujan,tadi baru je hujan....

    ReplyDelete
  4. wah kacak n unik pakaian tradisional ya
    mun jln nang bunyi kring kring

    ReplyDelete
  5. alahai comelnya Vee dengan baju tradisional ni..

    ReplyDelete
  6. the one that I like to wear the most is....baju kurung...

    hahaha...dh mcm sambung slogan pulak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza, peminat setia <3 Slogan utk pupuk org guna bju kurung. Ahakss..

      Delete
  7. saya rasa vee suka pakai baju kurung..hee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan rasa-rasa, memang sah.. Hahaha.

      Delete
  8. wehehe,, dt betol ka tu .. bes nyer vee dapat try mcm2 baju . akak pon tringin nak pakai sari.hahaa.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap, duit betul. Tp dlm rupiah, sebab kan Dayak asalnya dari Kalimantan :)

      Delete