CLICK CLICK

October 13, 2013

Brownies.. Well, not really.

Annyeonghaseyo, jual sayur :) Hehehehehe.. Hari ni sebenarnya dalam sejarah gadis dari Borneo ni baking. Wakaka. Seriously, before ni tak pernah bake apa-apa because tak minat. I'm more to cooking, that's why! And today bake something pun sebab resepi sangat mudah and and tak ambil masa yang lama. Nak tau kenapa? 

Cos it's the 5 minutes brownie in a mug!! So the very simple, yet I kinda fail. Ohh *flips the table*

Bahan-bahan:
  • 1/4 cawan tepung gandum (dalam dua sudu besar gituu)
  • 1/4 cawan gula
  • 2 sudu besar serbuk koko (nak guna milo pun boleh, tapi kurangkan gula)
  • Secubit garam
  • 3 sudu besar air 
  • 2 sudu besar minyak
I made more than a mug, that's why bahan lebih banyak. Hewhewhew.
Cara penyediaan:
  • Gaul tepung, gula, serbuk koko dan garam hingga sebati dengan kasih sayang
  • Tambahkan minyak dan air, kemudian gaul lagi hingga sebati; kali ni dengan cinta
  • Masukkan dalam microwave dan bakaq.. Ikut power microwave jugak. Kalau yang below 1000W, bake it for 3-4 minutes. Yang 1000W and above, 1-2 minutes is all fine!
Gitu je, so the very simple. That's why I tried.. Wakaka. Tapi macam tak menjadi .__. I baked mine for 5 minutes because bahan-bahan ditambah kan, tapi tu lahhhh.. Macam tak menjadi, tapi bila tengok comments orang lain, memang menjadi lah. Most of them cakap "it's more like Chocolate pudding, not really a brownie". So umm, antara dua lettew, menjadi dengan tak. Hahaha..
The so-called brownies. 
Based on the looks, macam bukan. Tapi google cakap that's just how it looks!! Oh-kay. First time baking, menjadi. Okay la kan? Daripada tak langsung. Ahahaha.. Bak kata kak +Sally Samsaiman , practice makes perfect. Orait, esok buat lagi!! ^^,

Lepas siap buat brownies, terus layan videos Tsunami and Illuminati. Macam-macam ada dunia sekarang. Dalam keadaan tak sedar, kita sebenarnya dikelilingi oleh Illuminati. It's everywhere. Orang yang paling kita tak sangka pun sebenarnya ahli Freemason. Look at the world now.

Kita sekarang ni hidup dalam dunia akhir zaman. Bersediakah kita ~~ Persoalannya.

* tetiba, dari brownies berceramah tentang akhir zaman pulokss. Ahahaha. Anyways, salam Aidiladha kepada teman-teman yang menyambutnya. Hari raya menjelma lagi, yet aku di sini masih tidak berpeluang meraikannya :( Enjoy the day, people! Nanti update banyak-banyak kat blog, Vee nak baca!! Hehehee. Adios!! 

2 comments:

  1. hehe...without butter..? ohh...mcm pelik sikit laaa...tapi as long as rasa sedap...ok kot :D

    ReplyDelete
  2. fuhh, brownies sedap tu. kita nak jugak. mohon pos ke sini =)

    ReplyDelete