CLICK CLICK

April 26, 2013

Triple Sorry!

Ding dongg.. Anyone home?? Ngeh. Lamanya tak update blog, dah 3 hari. Harhar. Tak terasa dah 3 hari tak update blog cos busy sangat. Ditambah pula dengan ketandusan idea.

If you read the title, it says "Triple Sorry". Yes, aku di sini nak minta maaf atas tiga perkara. Semoga kalian menerimanya dengan hati yang terbuka okayy. Semua ini bukan ku sengajakan, tapi ada alasannya tersendiri..

April 23, 2013

Best Divorce Letter

From Husband:

Dear wife, I'm writing this letter to tell you I'm leaving you forever. I've been a good man to you for seven years and I have nothing to show for it. These last two weeks have been hell. Your boss called me to tell you quit your job today and that was the last straw. Last week, you came home and didn't even noticed I had a new haircut, had cooked your favourite meal and wore a brand new pair of silk boxers. You ate in two minutes and went straight to sleep after watching all of your soaps. You don't tell me you love me anymore, you don't want sex or anything that connects us as husband and wife. Either you're cheating on me or you don't love me anymore; what ever that case, I'm gone! 

Your EX-husband.

p.s.: Don't try to find me. Your SISTER and I are moving away to West Virginia together.  Have a great life!

April 22, 2013

Entry Kosong Di Pagi Hari!!

Hello theree :) First time aku update entry pada jam 11 pagi kan? Haha. All this while petang-petang je.. Nak tau kenapa aku update entry pukul 11 hari ni? Heheh. Sebab aku skipped class, aku tak sihat. Sobs. Package sakit macam biasa lah; demam, sore throat and flu! Akibat daripada semua penyakit ni, I sound like a man and pendengaran pun tak jelas. Hadoi. Jangan ada sesiapa yang call aku, nanti confuse! Huahuahua.

Ingat lagi last year masa aku demam teruk macam ni and Mr Wee call.. Soalan pertama: "Ehh, kenapa suara you macam ni??". Wakaka. Nampak sungguh aku bunyi cam jantan on that day. LOL. Okay, takda kaitan. Cuma aku hairan dan pelik, kenapa aku kerap sangat sakit sekarang ni?? Dalam masa sebulan tu at least 3 kali aku kena fever, tapi slight fever. But still, it's a fever!! Apakah ertinya?? o,O 

Sebenarnya, aku "merapu" cos tak tau sangat apa nak update. Actually dah 3 hari blog tak di update so entry ni saja nak memenuhkan entry. EH?? Huehuehue..

I went to a course last Saturday (with a fever!!!), nama course tu "Act Tourism" yang dianjurkan oleh Kementerian Pelancongan Malaysia. "Act Tourism" stands for "Action Tourism" yang bermaksud apa yang kita buat untuk meningkatkan mutu pelancongan di Malaysia. Err.. Something like that!! Hahah. Tak pasti sangat.

Overall, the course was fun. We were taught on how to communicate well or act with the tourists in order to give them good impression about Malaysia. 2014 is the "Visit Malaysia" year so the participants ada chance untuk jadi tourist guide cos semua tourist guide akan ikut course ni dulu and well, I joined! Kahkahkah.

Nantikan saja entry penuh mengenai course ini maybe tomorrow, or I don't know. Sekarang ni agak lemah untuk recall balik, nak edit gambar, letak watermark dan sebagainya. Hikss. Sekian terima kasih!!

Masa demam pun sempat ber-webcam kan?? Kihkihkih!

April 19, 2013

Masih Mencari SPONSOR

Hello!! Remember I said I want to make a segment in sometime in May or June? Yep, the segment is confirm tapi sekarang saya masih mencari sponsor :D Tetiba rasa nak ambik banyak sponsor. Haha. Hati sebelah kanan cakap cari banyak sponsor untuk meriahkan lagi segment. Hati sebelah kiri pulak cakap jangan, takut tak mendapat sambutan. Macam mana ni? 


Buat masa ni aku sudah ada sponsor untuk blog review untuk 7 orang, banners untuk 3 orang and name cursor for 5 orang. Maknanya aku kena cari 15 pemenang. Ngeh, alang-alang cari 20 pemenang lah! :D Kalau tak banyak orang menang, pandai-pandai la aku bahagikan hadiah biar semua dapat. Uwahaha.. Soo, kepada yang berminat nak sponsor, boleh message saya DI SINI

Sponsor untuk blog review dikecualikan sebab dah cukup tuu. Tak perlu lagi kot. Ihiks. Sponsor lah apa-apa sahaja mengikut kemampuan kalian dan itu pun kalau berani nak sponsor. Saya newbie, tak banyak orang kenal so entah dapat sambutan ke tak. Ehehe. Anyway to all my sponsors, thanks a lot for supporting my first segment. God bless ya!!

Winners, where are you??

Hello Malaysia!! Guess what, I'm down with fever again!! Hadoiii mak. Entah berapa kali aku nak demam tahun ni. Sengsara aii -_-' Anyway, I was a sponsor for 1 giveaway last week and the winners has been announced last Saturday. Hari ni Jummat, esok dah Saturday means genap 1 week pengumuman para pemenang giveaway tersebut..

Tapi di manakah mereka?? Hey winners, stop hiding and claim your gifts!! Sepatutnya 3 orang dapat gifts dari aku tapi seorang pun tak muncul-muncul. I'm not going to mention what giveaway cos I want to see if any of the winners followed me. If you have done it, you would notice this entry :p

Aku bagi tempoh sampai 24 APRIL 2013 untuk kamu semua claim hadiah tersebut, kalau tak hadiah tersebut dianggap burn. Burn means anda tidak akan mendapat hadiah tersebut kalau claim selepas hari yang di mention unless you have a solid reason! Is that okay?? ;) Aku bukannya kejam, cuma nak settle kan secepat mungkin cos aku pun sponsor untuk benda lain. Nanti konpiuz I. Uhuh.

So kepada 3 orang pemenang tersebut, please PM me HERE. Arigatou gozaimasu!!

April 18, 2013

The Fourth Month

Watchaa!!! Hari ini hari bahagia ku kerana dah genap 4 bulan percintaan A and V. Siapa A? A = Mr Wee. Ahah. A tu initial dia lahh sebab nama mula dari A. Mr Wee tu sebab nama manja dia Weeeee!! Okay, korang tak nak tahu pun kan :P

I've nothing much to say cos semuanya khas untuk Mr Wee so tak perlu kot aku expose kat blog XD Just wanna say that I'm happy with him :) Bergaduh, merajuk, menangis tu perkara biasa kan dalam setiap hubungan and that what makes each relationship stronger. Tehehee..

And to Mr Wee,


That's all for today! Bye :D

April 17, 2013

Segmen Seminggu Blog HazwanHairy


Hadiah utama: Baju "I <3 Blogging" dan top up x 4. 

CONTOH BAJU
Tamat pada 25 April 2013. Tunggu apa lagi?? :D

April 16, 2013

[VIDEO] : Explosions at the Boston Marathon

Latest News:

  • Two explosions near the finish line of the Boston Marathon [the oldest and most prestigious race of its kind in the US] have left at least three people dead and more than 100 injured.
p.s: News will be updated from time to time. Praying that Malaysia kekal aman, dan minta kes macam ni dijauh-jauhkan. Semoga Malaysia kekal aman, damai dan sejahtera. #prayforMalaysia

Misi Mencari Sponsor


Hello there everyone! How are you? Yes, it isn't??? Hahah. Untuk makluman semua, pencarian sponsor  untuk segment yang akan datang masih diteruskan. The segment will be held some time in May or June so masih ada banyak masa. Relevannya aku buat in Mei/June ialah budak sekolah cuti masa tu, so semua ada peluang untuk join! Ngehee. Anybody interested, please message me HERE. Setakat ni sudah ada yang sponsor for blog reviews, banners and top ups. I don't mind any "gifts" asalkan niat anda untuk sponsor itu ikhlas :P Tak kisah lah kalau gifts tu berulang, I don't mind.

So again I repeat, kalau ada yang berminat untuk sponsor boleh message me DI SINI YA, JANGAN DI TEMPAT LAIN. Hahah :P Sekian, terima kasih! <3

p.s: Semalam ada yang comment nak sponsor name cursor tapi comment tu ghaib dah. Entah, aku terdelete or imagination aku sendiri, aku pun tak tau :X Sesiapa yang comment u semalam boleh PM saya balik okay? I hope I can trace that person back tho!! Nama dia ada bunga-bunga gitu. Entahlah. I'm sorry awak :( PM me k! Thankies :)

April 14, 2013

Cos I'm Bored. K.

Heelloooo Malaysia!! Greetings from Borneo with L.O.V.E!! Taman perumahan aku sekarang sedang dilanda insufficient current  so no lights at all!! Tapi electric housewares yang lain okay je kecuali kipas! The fan is set to number 3 tapi spin lagi lembab dari nombor 1. Wahaha.. 

Since I can't do anything much, I decided to walk in the blog (??) and datang satu idea untuk entry baru :D It's all about yesterday punya kisah; kisah aku kemas bilik. Hahah. Bilik aku sentiasa kemas actually, sebab otak aku berserabut kalau bilik tak kemas!! Sobonarnya aku tak mengemas sangat pun just sapu-sapu and buang benda yang tidak berkenaan and paling best; tukar bed sheet!! 

Oh my, 2 minggu tak tukar bed sheet, rasa macam "eeww" je baring kat katil. HAHA. Okeh, aku memang cerewet bab ni. Aku tak suka benda tak bercuci :p Aku cuba sedaya upaya untuk cuci bed sheet every week tapi masa memang jelehh!! Akhirnya, semalam.. Berjaya jugak!!! 

Dragon, Garfields and Bear - teman dari kecil. Ahahaha.

Sponsor, anyone??

Hello all! Happy Sundaaayyy :D Nama SUNday but it's not even hot. It's raining here. Whatever it is, praise the Lord for today!!


Today I plan to make a segment cos I just wanna try :p I did one before but no one joined, ouch. Most probably it's because I'm too new for that and I have plenty of followers. But now I've 259 followers so I think that's okay . . . ? I don't know.. Hahaha.

I've no idea what kind of segment I'm gonna make tapi sekarang aku nak cari sponsor untuk hadiah. First segment aku dulu aku ada sponsor hadiah baju untuk pemenang. Just a simple shirt with the blog url behind. Hehe. Menarik kan hadiah aku tu? Rugilah korang tak nak join dulu. Wakaka..

April 13, 2013

Ceritera Kecewa Menjadi Sponsor

Hello everyone :) Entry kali ni lebih kepada luahan hati. I'm actually a sponsor for an ongoing giveaway now. Tak perlu aku mention GA apa, but I bet most of you tau GA apa. This is my very first time being a sponsor, saja nak try test cuba actually. Seperti biasalah kalau dalam GA, orang selalu letak syarat follow blog sponsor right? 

Aku just kecil hati dengan quite a number of the participants of the giveaway cos they don't follow my blog at all. Yeah, my followers was 200 + and now it's only 250 +. Only 50 + followed my blog and where are the rest, padahal ada 70 + penyertaan.. 

Saya Nak T-Shirt I love Korea Dari UzairOthman.com

Yeehuu everyone! First of all, I'd like to wish everyone happy Saturday!! Yeah, gotta love Saturday cos that's the only day I can wake up at 9 or 10 a.m.. Okeh, menyerlah "kemanisan" gadis Borneo ini. Hahaha. Anyway, today's first entry would be a Giveaway Contest by UzairOthman.com, a blogger who's kinda new to me. Yep, a new one cos I just "met" him here. Ihiks.

CLICK TO JOIN

April 12, 2013

25 Facts About Me

Yeehuu!! Malam ni aku nak sahut cabaran "25 FACTS ABOUT ME CHALLENGE". Takda orang yang challenge aku buat ni, aku sendiri yang volunteer nak jadi peserta. Apakah?!! Hahaha. Jom, kenali gadis comel montel dari Borneo ini. Ihikss. Syok sendiri pulak.

Fact #1:
My real name is Vanessa Mae. Yep, aku menipu part "Mae" tu. Ehehehehe. I'm Vanessa and my screen name is Vee. Aku ni bukan tak suka nama sendiri tapi aku tak suka kalau nama aku dieja. I mean, aku tak suka baca nama aku sendiri tapi suka sebut. It sounds so mabeles; "VA-NES-SA". And that explains why aku tak letak VANESSA, but VEE instead. Ahah. Pelik bin Ajaib tak? Tak, Pelik bin Weird. Hm? =_=

Lee Chong Wei Dapat Baby Boy!

Pasangan badminton negara, Datuk Lee Chong Wei dan Datin Wong Mew Choo menyambut kelahiran bayi lelaki sulung mereka di Hospital Gleneagles di Ampang sebentar tadi. Mereka menamakan bayi itu Kingston Lee kerana ia nama kesukaan DLCW sebelum ini. 


Datuk Lee tidak akan beraksi di kejohanan Piala Axiata hujung minggu ini untuk menumpukan penjagaan kepada Kingston.

April 10, 2013

Wordless Wednesday #5: Pregnant



> 7 months pregnant
> Due date in June
> Baby girl
> Name: Something starts with V


Aku saja jadikan ni sebagai profile picture kat Wireclub cos I love pregnant belly. Dan itulah antara kata-kata ku yang buat orang 'Huh?!!'. Wakaka.. Ada pulak yang wish congrats. Well thank you, aku simpan ucapan tu untuk 10 tahun yang akan datang okay.. Diploma pun tak habis lagi, apatah lagi Degree. Wehee. Sekian terima kasih. IF YOU GET WHAT I MEAN!!! :P

Top Search Keywords = DIDIE ALIAS
















Picture speaks a thousand words. Thanks to Didie Alias and ABPBH, blog aku sudah famous. Hahahaha.. Terkejut mak hang tengok semua nama Didie Alias. 98% wooo.. Hahah.. Nak jenguk entry tu sila click SINI. Sekian, terima kasih. Happy Wednesday!! =)

April 09, 2013

Kechek Kelate VS Kelakar Sarawak

Yeehu! Hello everyone =) Hello orang Kelantan, hello orang Sarawak.. Well, hello Malaysia!! Ehehe. Hari ni kita belajar bahasa Sarawak and Kelantan okay? Terjumpa post ni dari page mckelate.tumblr.com di Facebook. Katanya post bahasa dua negeri ini adalah sempena perjumpaan Kelate TRW dan Sarawak FA pada 16 April di Kuching, Sarawak. 


Cute je :D Hahah. Jom kita belajar! Aku ada letak sekali BM, in case ada yang tidak tau bahasa Sarawak or Kelantan :) [ Black - Bahasa Malaysia | Red - Bahasa Kelantan | Blue - Bahasa Sarawak ]

April 08, 2013

DIDIE ALIAS DALAM ABPBH 2012

This is one of the famous fashion in Paris called Avant Garde. Aku baru je tau pasal Avant Garde sebentar tadi cos someone explain kat status aku yang cakap Didi Alias ni Lady Gaga Wannabe. Wahahaha.. Aku malas nak berdebat ngan dia, so biar dia menang je lah. Tapi last-last dia jugak cakap it's not that good. He said Avant Garde is good, except this one. So kira Avant Garde fail lah kan?? Wahaha. Nah, jom gelak sama-sama!! 

April 07, 2013

SORRY.

Entry ini ditujukan khas untuk bloggers yang tersenarai dalam list top commentators aku. Nak tau siapa boleh baca SINI. Kehidupan aku sekarang sangat-sangat busy. Aku tak tau bila aku dapat beli gifts tu then post. Entah-entah bulan 5 or 6 baru dapat :/ So sekarang ni aku nak minta maaf kat TC aku, aku harap korang dapat sabar menunggu gifts yang bakal sampai. 


Ah, serious tak ku sangka ku akan jadi busy begini -_-' Mohon korang jangan marah kat aku k! Sekarang aku kena keluar dari sini dah, mula dah job aku. Hiks. And harap korang still sudi menjenguk blog ini juga :) Sekian! Me wurve you!! 


Bubbly & Associates Giveaway


SYARAT2 PENYERTAAN

1) Follow Blog Farah's Bubblynotes

2) Follow Blog Sponsors:

April 05, 2013

Kisah Kuku Patah #3: Dah tertanggal

Hello everyone!

Actually kisah kuku patah part 3 ni dah lama berlalu. Kalau tak silap kuku ni tertanggal on the 28th of March, which is 7 days ago. Dah seminggu lah maknanya. Kisah sebenarnya, kuku ni tak terpatah sendiri. Tangan aku yang gatal nak cabut so aku tarik tarik tarik dan tertanggal. Ahak. Tak sakit sangat masa cabut, cuma ngilu because retak kat bahagian tengah. Kiri and kanan masih lekat to my flesh and I had to pluck it out myself. Uwahaha.. 

Offline/Away



April 04, 2013

1st Giveaway By Emas Putih

Yuhoo!! Dah 12 tengah malam, baru lepas mandi and makan. Huh, busy emak ko ni nyahh.. Hahaa. Tak dapat type entry panjang-panjang so join giveaway ni je lah. After all giveaway ni guna code so senang, copy and paste je. Sebab tu lah aku join actually. Masa sangat terhad sekarang ni. Uhukk. Dah dah cukup merapu, jom straight to the giveaway!


As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
 1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT
1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
 3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

April 01, 2013

The Flood And The Books

Hello there people! Greetings from Borneo with love from this cute Borneo Girl ;)

Lobby of Telang Usan Hotel, Kuching. Motif? Spread the cuteness. Wahahaa..
Yesterday Kuching ditenggelami air sekali lagi. And I am here today to give you a complete report about it cos I always think that I'm a newshawk. Haha. Jeez, I can't wait to study Mass Comm already. Huwuu. Okay, back to the topic. So yesterday Kuching had a flash flood in the afternoon, around 2 p.m..

Weird thing about this incident is the heavy rain started at 1:30 p.m. and by 1:45 p.m., the drains were full and waters just kept flowing out to the road. Yep, a drastic rise. And I wonder why? I have a feeling that it is due to the tons of construction sites along the way. Most of the drains were filled with 'teh susu', and it never happened before. Obviously 'teh susu' happens when the brown earth soil blend with water. Kan kan kan? Haih ~