CLICK CLICK

January 12, 2013

Segmen: Saya blogger negeri ...

It's weekend! Yay, finally ada masa untuk join segment :D I knew bout this segment long time ago, several days before my birthday tapi tak cukup masa nak join segment. Tapi update entry ada masa pulak?? Hmmm.. Hahah. Okay tak pa, today nak laksanakan tugas ni. :D




Actually if you see my blog title pun confirm dapat agak dari mana kan? Borneo Island; either Sabah or Sarawak. So kalau tengok muka, susah nak predict dari Sabah or Sarawak because muka saya lebih kepada Spanish kan?? Ngee, hahahaa.. Nampak beno menipu!! Many people had guessed that I'm a Sabahan. Ramai yang tanya 'Sumandak ke?'. Well it's a BIG no actually cause I'm Sarawakian! :D

Yezza, you read that right, I'm Sarawakian so the answer is 'Saya blogger dari negeri Sarawak'. Hehee! What is special about Sarawak? Well banyak actually but I'm just gonna tell you some of it. First, you can only find KEK LAPIS in Sarawak! :p Besides Kek lapis, lada/pepper pun top di sini.

Ini gambar curi dari tenet k :D
Next, we have soo many races in Sarawak and you can see the different cultures all over Sarawak. Kalau mai pi Kuching, boleh pergi Sarawak Cultural Village.

Di sana, anda boleh rasa and feel culture orang di sini secara live. Hehee.


Gambar-gambar di atas sangat obvious di curi dari tenet kan?? Hahaha..

In Sarawak, we don't have superb Islands such as Mataking Island, Sipadan Island, etc, cause they can only be found in Sabah. Clear blue waters, di mana lagi? Sabah bahh.. But in Sarawak, we are evergreen! Hahah. Sarawak is the place di mana anda boleh bermanja-manja dengan flora dan fauna. There are several national parks such Mulu, Niah, Bako and Gunung Gading National Park. Those yang tinggal kat KL memang suka pergi tempat macam ni because boleh rasa hutan and green. Ahahh.

Well I was there.. Hahaha.
Itu saja about Sarawak maybe?? Kalau nak elaborate memang banyak tapi mesti save biar yang baca excited nak datang sini. Hahahh. Anyway, sesiapa yang ingin join segment ini, you may click HERE

Good luck!! :D


25 comments:

  1. nyaman na upa kek lapis yaa..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kek lapis Swak harus la nyaman. Hehehee.

      Delete
  2. YAHH,NANG RAJIN KTK POLAH PJG2..KMK SIMPEL JAK..HIHI..KMK DH FOLLOW KTK..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha,alang ku agik free. LOL :P Thanks sudi follow!

      Delete
  3. hai ktk...kmk dari segmen sama juak tok..selamat berkenalan..kmk follow ktk tok..sa terliur jk ngga upa kek ya eh..hihihi..=P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaii. Thanks sudi follow kmk :D Kek lapis swak, haruslah terliur :p

      Delete
  4. Kamek dari swk juak .. tapi diam tmpt orang T_T

    ReplyDelete
  5. hye vee..ciksu join juga.selamat bersegmen dear ;D

    terubok masin my peberet.belom penah sampai lagi sarawak.

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah. Nanti Vee tolong pos terubok masin okay :p

      Delete
  6. Singgah dari segmen y sama ^^
    dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
    Jemput singgah sini gak yer ;)

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouhh. Terima kasih sudi follow! Kunjungan di balas ;)

      Delete
  7. Salam.... Cik Putih blogger TERENGGANU. Datang blogwalking and follow disini. Sama-samalah kita memeriahkan dunia blogwalking. Ahikss... and also Good Luck.Wauu...CP tahun lepas baru p sarawak. Jaln2 kat sana. Best jugak yer.

    http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    Psss...psstt... Jenguk sini gak :

    http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

    ReplyDelete
  8. datang dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya --- > http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii, orang Perak! :D Kunjungan di balas :)

      Delete
  9. deno terbang dari terengganu ke sarawak! bestnye sarawak tapi belum pernah sampai sana.. huhu... btw, deno terus FOLOW blog sini.. :) jom ke terengganu? ^^

    http://www.dayangdeno.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. datang dari segmen yang sama . dah follow awak . harap awak follow blog saya ye :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Marilahhh :D Nanti Vee sambut guna red carpet :p

      Delete
  12. singgah membalas kunjungan.. hee belum pernah lagi sampai sarawak.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Datanglahh. Akan disambut dengan meriahh :D

      Delete
  13. teringin nak pergi sana . hehe

    from TAIPING with LOVE .

    ffollow sini :)

    ReplyDelete