CLICK CLICK

January 20, 2013

Me + Tattoos?

Alohaa.

Speaking of tattoos, aku sejak kebelakangan ni pandai minat kat tattoo pulak. Before ni, aku minat Red Stilettos, and still minat sampai sekarang actually. Stilettos lain aku tak layan, hanya RED stilettos. Why? Because red is hot. HAHA. 

But this time, minat aku lain. I suddenly fall in love with tattoos, especially tattoos on wrist and ankle. The truth is I would like to have several tattoos on myself and antaranya ialah name tattoo. I'll have it on my right wrist and it would be my own name, 'Vanessa'. Design nya lebih kurang macam gambar di bawah.
Gambar Hiasan!
I find it cool and sweet somehow. Just me and myself. HAHA. Next is on my ankle. Since I'm a Borneo girl from Sarawak, I'd like like to have a tribal ankle-bracelet tattoo on my left ankle. Kalau tengok dari jauh macam gelang kaki, tapi hakikatnya ia adalah tattoo ;)
Gambar Hiasan!!
Nice isn't it? Between the tribal design around my ankle, aku nak selitkan 'Leah' which is my second name. Kehkehkeh. Seterusnya, I want a peach-pink butterfly tattoo on my right chest. Tidak ada gambar for this one because majority gambar dari Mr Google adalah gambar sesuai untuk tatapan wanita sahaja. HAHA. The reason why I want butterfly is because Vanessa means butterfly =)

Lastly, I want another name tattoo on the side of my right shoulder seperti gambar di bawah. 

Kalau pakai sleeveless gown pergi dinner mesti mengancam kan? HUAHUAHUA. 4 tattoos all together. Macam mana lah rasanya kalau aku betul-betul buat tattoo next time? Will I miss the feeling of 'empty' skin without the ink on me? AHAH. 

Walaupun aku minat tattoo and dah plan nak letak di mana termasuk designs nya sekali, aku tetap rasa tak ingin nak buat tattoo. Antara sebabnya ialah daddy. Kalau aku tanya daddy, jawapan yang paling pasti dia berikan is NO. Sebab apa? Biarlah aku sendiri yang tau. HEHE.


Sebab yang kedua is aku nak jaga air muka sendiri termasuk family. It's a normal thing dalam dunia ni kalau orang judge a person by the body. Kalau tengok tattoo je mesti fikir yang tak elok-elok. Contohnya mesti fikir orang tu budak jahat or gangster or whatever. Manusia kan? HAHA. 

Sebab yang ketiga, aku tau kalau ada tattoo, susah nak cari kerja pada masa hadapan, especially government. Aku pun tak pasti sebabnya, but aku tau susah because aku sudah dengar banyak orang cakap benda yang sama. Ramai yang sudah buat tattoo terpaksa cover bila bekerja. Hmm.. Takkan aku nak gadai masa depan aku hanya kerana tattoo kan??
Merenung masa depan.. Lah sangat! Hahah.
Tapi.. Kalau ada tattoo yang boleh dipadam, then letak balik tanpa menghilangkan design sebenar, aku nakk. KALAU lah ada benda macam tu. Tapi apa yang mustahil sekarang kan? Sedangkan cell phone sudah boleh di bend, setakat benda macam ni.. Tak mustahil. KOT. Ahahh..

15 comments:

  1. yap saye setuju dengan kate-kate awk, bile orang buat tatu di badan mereka, orang tersebut akan divonis dengan bermacam tuduhan.

    Tapi menurut saye laks.. pertame, saye sebagai orang Islam haram ukir tato pada mana2 anggota badan, kedua, tatu akan membuatkan kite jadi takut tak tentu arah.. mana taknye, kite orang baik, tapi pakai tatu, orang akan takut nak kawan dan macam2 perspektif akan keluar, dan ofcourse.. gangster akan melihat kite sebagai orang yang layak untuk diajak bergaduh. haha.. ketige, perempuan adalah makhluk sempurna bagi lelaki, lembut dan berperwatakan sopan, bile ada tatu.. oh my god.. dah tak nampak pulak macam puan, hehe..

    tu menurut saye, sory kalau terase bagi yang terase.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah. See? As I said, sy memang minat tattoo and sudah plan nak letak kat mana including the designs but deep inside, sy memang tak tfikir nak buat pn. HAHA. Minat je :) Tp tak semua perempuan yg ada tattoo nampak buas. I mean, just a plain butterfly on the chest takkan nampak ganas sudah? Kan. HAHA. Tak terasa sebab tak da reason nak terasa. Itu semua hanya luahan isi hati :p

      Delete
  2. Aiii blh kwn.sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. done ! ! follower ke 82 . . TQ sbb sudi singgah . . kmk pun dr segmen yg sme :)

    ReplyDelete
  4. Vee fie rasa kalau tatu nama di wrist tu cantik, nampak sweet. Huhu tapi itulah betul apa yang Vee kata tu. Masyarakat kita masih tak dapat terima orang bertatu, orang yang bertatu pasti akan di tengok pelik je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, exactly.. HAHA. And yes, saya memang suka tattoo di wrist :)

      Delete
  5. dik boleh je ciksu klik banner tu.jom la join.mana tau ada rezeki menang :D

    ReplyDelete
  6. SAKIT EH..X SANGGUP LAGIKPUN KMK ORG MMG X BOLEH BERTATU

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Sik sakit kak, nya ada ubat. Kedak orang branak juakk ;)

      Delete
  7. u r Dayak Girl and u should have 1 Tattoo .. :)

    ReplyDelete