CLICK CLICK

January 27, 2013

I love lil kids. But.. [ ? ]

Yes I do.. But..
Mission Trip @ Betong | Children Ministry

Ranchan Waterfall 2012 | Tenisha
September 2012 | Samantha
Raya Aidilfitri 2011 | Nephew | Muqri
[Sambung ayat] I do love little kids. Especially yang comel dan tembam yang ouhh sungguh enak digomol begitu saja. HAHA. Aku suka main dengan mereka, suka berkejar-kejaran dengan mereka macam aku ni muda sangat. Tapii.. Aku tak suka jaga budak kecil. HAHA.

Jubilee Kids Kindergarten Graduation Night | I forgot her name, hahaha
Christmas 2012 | Cheriss

Yes. Aku jenis yang kurang sabar bila berhadapan dengan budak kecil. Aku paling tak suka bila mereka congek and degil. Sometimes rasa nak terkam tapi tahan.. Sabar. Wakaka. TAPI ITU DULU.  SEKARANG DAH LAIN xD

Logos Hope | Random Kid

Sri Aman 2011 | Nephew | Muizzudin

On the 23rd of December, I was asked to conduct a Pre-Christmas service with the kids from Salvation Army. Salvation Army sebenarnya rumah anak-anak yatim. Bila sebut anak yatim, faham-faham sajalah perangai mereka. Susah nak di control and I even lost my voice due to screaming just to get their attention. Bila berlembut, they come to me. So that night I learned that I can't be harsh with kids.

Pre-Christmas 2012 | Salvation Army | I forgot his name [hahaha]


Then next Sunday, before little kids perform for Christmas celebration, aku saja nak brief mereka tentang presentation malam tu. Pagi tu mood aku baik and aku just lembut dengan dorang. Aku just cakap 'Okay, listen to me everyone. Attention please..' then senyap sekejap sambil senyum and semua beri tumpuan kat aku. Briefing session was completely fine!
2012 | Sarah

Youth Center 2012 | Random Kid [ haha ]


Since then aku tau.. Mengajar budak kecil bukan dengan kekerasan tapi dengan kesabaran dan kasih sayang. Now aku dah pandai berlembut dengan anak kecil dan pandai control kesabaran. HEHE. Dan aku sendiri sudah boleh dibuat bini sebab sudah ada sifat keibuan. Okay, tampar saya sekarang xD Hahahaha..

August 2012 | Baby J 


Kan aku cakap aku memang ada sifat keibuan.. HAHAH.


8 comments:

  1. hahahhaa...ayat terakhir tak boelh blah..boleh dibuat bini..ahahhaa..:P tahniah yah..dan semoga cpt bertemu jdoh.boleh ada ank sndri ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA. Uitss.. Diploma pn tak habis lagi ni. Hahahaha.

      Delete
  2. cute anak-anak ni..
    bedepan sama budak memang masti mau sabar hehe..

    ReplyDelete
  3. budak yg mata biru tu comel!!!!!!!!!!!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak omputeh, jumpa kat Logos Hope :P

      Delete
  4. i love kids..
    cuma kadang2 bila diorang nangis xtau camne nak pujuk..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy tau pujuk mreka, cuma tak suka mereka nangis. Hihiikk

      Delete