CLICK CLICK

January 07, 2013

AJL yang GLOOMY!

AJL baru sahaja menutupkan tirainya.. Dan ini mesti topic terhangat para bloggers kan?? Aku pun tak mau kalah [hahaha]! Nak keluarkan pendapat juga!! What I'm going to say is going to be simple tapi padat [kot] dan hanya luahan hati. Frankly speaking, memang tak puas hati dengan AJL 2013. Why? Because tak puas hati lahh, ahaha.. >_>




Tidak dinafikan, sound and lighting AJL kali ni cantik [keluar dari mulut abang sendiri selaku orang pro dalam hal ni] tapi suasana agak suram this time. Sama seperti Anugerah Skrin yang lepas. Suasana sangat suram and sangat obvious masa tu, ramai para pengacara syok sendiri atas pentas [gelak jahat, hahaha]. Okay, that's ASK, past is past. Now back to AJL! 

As I said, suasana a bit suram, tak tau la apa pendapat orang-orang yang berada di sana but to me, it's a bit gloomy. Di mana fun and jokes oleh para pengacara seperti tahun-tahun sebelum ni? Rasa a bit kurengg tanpa Ally Iskandar. Hiks! Persembahan para artist pun kurang umphh. Banyak suara tak sampai macam Shila Amzah and Stacy [Stacy makin tembam oohh]. 

Gambar hiasan - dipetik dari video clip Pelangi Senja
Mula-mula memang tidak ada feel tengok AJL until Black keluar dengan lagu Teman Pengganti. Maybe I feel that way because suara Black memang top, tak pernah lari walau setinggi mana pun. Followed by Azlan and The Typewriter [Ke Azlan dulu before Black? Haha]. Hafiz pun tidak kurang hebatnya dan dibuktikan dengan memenangi dua category tonight. Sejujurnya, mereka bertiga memang layak menang and I was happy.

Until.. Keputusan juara diumumkan! Well my apologies to Yuna's fan for what I'm going to say might break your heart [tahaha] but honestly, dia tak layak menang :( Yes, memang lagu Yuna tu cute and sweet, even I layan lagu Yuna tu actually but when you look at the bigger scope, apa yang ada pada lagu Yuna itu compare to Black and Mojo? Music arrangement was so simple and lagunya sangat santai. It's just so simple that you dengar pun 'ouhh' je yang keluar, tidak ada 'whoaa', 'wooo, tinggi suara', 'aisey, boleh tahan'. Heh!


Keputusan last year pun tak berapa cun sebenarnya. Remember who won?? Ana Raffali. Ana Raffali kay!  Padahal masa tu memang banyak artist lain yang betul-betul layak. Haihh.. Everything seems so tidak logik nowadays.

Honestly aku tengok kemenangan Yuna kali ni ibarat Greyson Chance compete with Elvis Presley, dan Greyson Chance dinobatkan juara because mendapat banyak undian dari gadis-gadis serata dunia kerana si Greyson Chance ni HANDSOME giler baby, padahal bila mendengar suara Elvis Presley and lagu beliau, he deserves it more.

Blehh.. >_< Apa-apa pun, congrats Yuna! Mohon para peminat Yuna tidak berkecil hati because ini hanya pandangan saya. Apakah maknanya 'unique and different' andai kata semua kita memiliki hati, perasaan, sifat dan pendapat yang sama kan? Haha.. Good night, Malaysia!

4 comments:

  1. sume blogger x berstuju dgn kemenangan yuna.. ramai lg yg lebih layak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan! Sungguh pelik dan tidak adil :(

      Delete
  2. sya setuju dgn kemenangan yuna..dia layak mng! dh byk kali dia xmng..pdhal org lain baru ja nak up tu pn 1 lagu ja femes..tahniah yuna :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti ti ti tidaakkkk >< Hahahaha..

      Delete