CLICK CLICK

January 30, 2013

Blog Challenge (??)



Ada sesiapa tau blog challenge yang sedang berlangsung or bakal berlangsung tak?? Nak joinn :D Dulu selalu tengok orang join challenge macam '30 Days Blog Challenge' dimana ada special topic untuk 30 hari tu and semua seems interesting. So uhh.. Kalau tau inform saya tauu :D Terima kasih daun kari!!


January 29, 2013

Najwa Latif seperti Mak Nenek??

Penyanyi popular Youtube, Najwa Latif, mempunyai suara yang cantik dan digilai ramai. Walaubagaimanapun, baru-baru ini ada segelintir di kalangan pengkritik yang mahu dia berubah bukan dari sudut suara tapi dari sudut penampilan fesyen sekaligus menyatakan Najwa Latif seperti buta fesyen dan ketinggalan zaman. 

Annoying Sneezing Fit

Guess what?! The power went out for 6 freaking hours from 2 pm to 8 pm today. And uhh.. No electricity means no air-conditioner/fan. Sunny day + no electricity = perspiration. Hahaha. I was in my room the whole day then dozed off at 6 p.m., woke up at 7 p.m. with a very wet back. My hair was wet too as if I just had my shower and I was thirsty which means I sweat a lot and got dehydrated. Hikss.

And me; yang memang very sensitive to hot weathers or temperature, apa lagiii.. Sneezing fit!! Aiyaaii, annoying and I hate it. Had been sneezing for an hour + maybe?? Huhuhu.. Sneezing fit + sesak nafas. Ambik kauu..

Thank you, Google.

January 28, 2013

Pierce me Babehh!

Dulu nak buat tattoo. Sekarang nak buat pierce. Kayy, imagine a tattoo on my wrist and ankle + Madonna Piercing and Spider Bite piercing. Haihh.. Me nak me nak me naaakkkk!!!



Madonna Piercing

Who's Better? Man OR Woman?



Who is better than who? Man better than woman, or woman better than man? Most of the time kalau kita tanya orang lain, mostly akan 'backup' kaum sendiri. Normal lah kan?

January 27, 2013

I love lil kids. But.. [ ? ]

Yes I do.. But..
Mission Trip @ Betong | Children Ministry

Segmen: Bloglist Februari 2013


2nd segment for today!! :D Saja nak join, isi masa lapang while typing a new entry. HEHE. This time aku join segment Abang Paly. Nak masuk bloglist Abang Paly for bulan February. Well actually aku dah masuk bloglist Abang Paly for bulan January and now dibuka untuk bulan February aku join je la. Tapi tak tau la layak ke tidak. HAHA. Kalau nak join, click button 'click' di bawah gambar.

Sekian! :)


Segmen: Jom Blogwalking



It's Sunday and I stayed at home cause I'm having fever, hanya larat update blog, tak larat nak jalan-jalan. Duduk lama-lama pun pening terus kepala ni. Huhuh. So umm yeahh, join segment la, apa lagi. HAHA. Click the 'click' button to join! Hadiahnya semua cantik menarik tertarik and the bomb. So tunggu apa lagii ;)


Selamat bersegment dan blogwalking!! Tinggalkan jejak, I'll follow you :)

January 26, 2013

Grandpa, I miss you :')

Today, 26th January, 2013 - genap 3 minggu after MY BIRTHDAY. When I was just 3 weeks old before, my dear grandpa aka 'Akik' went home to be with the Lord due to stroke.

The only thing I know about Akik is his name, and he joined the military during the World War-II at Sabah. Once, I was told that Akik was a headhunter as well. Akik had tattoos all over his body, including his neck. Bagi orang zaman dahulu, makin banyak tattoo, makin hebat orang itu. HEHE. My akik is sangat hebat lah maksudnya XD


January 23, 2013

Landslide in Matang

Was lingering in Facebook and came across pictures of landslide in Matang which happened last night, about 100m from Politeknik Kuching. Sharing is caring right? So I'm sharing this in case the bloggers from Kuching tidak tahu tentang kejadian ini (tapi tak mungkin tak tahu. Hahah). Kalau tak silap ada seorang follower saya di sini tinggal area sebelah sana, based on her posts about tempat yang sering dikunjungi. HEHE.

Wordless Wednesday #2 - HUNGRY


Yes, I am. Had my breakfast in the morning, came back from class and tidur, sekarang baru je bangun. HEE. Nak makan tapi alang-alang sebab kejap lagi dinner. So? Tahan sajaaaa.. >_<

January 21, 2013

Ouchh! Adehh! [sakit dada T_T]

Gambar rompak dari Internet. Jangan bagitau polis!!

Word of the day; OW! 

Yeah.. It's been 2 days since I've this chest pain on the left side every now and then. The pain does not last for a long time, around 5 seconds or longer maybe? Tho it last for a short time, it hurts pretty bad. It feels like someone hit me hard from inside. I don't know how to explain but when I have the pain, I won't be able to sit up straight. It happen so randomly even when I inhale.

January 20, 2013

Me + Tattoos?

Alohaa.

Speaking of tattoos, aku sejak kebelakangan ni pandai minat kat tattoo pulak. Before ni, aku minat Red Stilettos, and still minat sampai sekarang actually. Stilettos lain aku tak layan, hanya RED stilettos. Why? Because red is hot. HAHA. 

But this time, minat aku lain. I suddenly fall in love with tattoos, especially tattoos on wrist and ankle. The truth is I would like to have several tattoos on myself and antaranya ialah name tattoo. I'll have it on my right wrist and it would be my own name, 'Vanessa'. Design nya lebih kurang macam gambar di bawah.
Gambar Hiasan!
I find it cool and sweet somehow. Just me and myself. HAHA. Next is on my ankle. Since I'm a Borneo girl from Sarawak, I'd like like to have a tribal ankle-bracelet tattoo on my left ankle. Kalau tengok dari jauh macam gelang kaki, tapi hakikatnya ia adalah tattoo ;)
Gambar Hiasan!!
Nice isn't it? Between the tribal design around my ankle, aku nak selitkan 'Leah' which is my second name. Kehkehkeh. Seterusnya, I want a peach-pink butterfly tattoo on my right chest. Tidak ada gambar for this one because majority gambar dari Mr Google adalah gambar sesuai untuk tatapan wanita sahaja. HAHA. The reason why I want butterfly is because Vanessa means butterfly =)

Lastly, I want another name tattoo on the side of my right shoulder seperti gambar di bawah. 

Kalau pakai sleeveless gown pergi dinner mesti mengancam kan? HUAHUAHUA. 4 tattoos all together. Macam mana lah rasanya kalau aku betul-betul buat tattoo next time? Will I miss the feeling of 'empty' skin without the ink on me? AHAH. 

Walaupun aku minat tattoo and dah plan nak letak di mana termasuk designs nya sekali, aku tetap rasa tak ingin nak buat tattoo. Antara sebabnya ialah daddy. Kalau aku tanya daddy, jawapan yang paling pasti dia berikan is NO. Sebab apa? Biarlah aku sendiri yang tau. HEHE.


Sebab yang kedua is aku nak jaga air muka sendiri termasuk family. It's a normal thing dalam dunia ni kalau orang judge a person by the body. Kalau tengok tattoo je mesti fikir yang tak elok-elok. Contohnya mesti fikir orang tu budak jahat or gangster or whatever. Manusia kan? HAHA. 

Sebab yang ketiga, aku tau kalau ada tattoo, susah nak cari kerja pada masa hadapan, especially government. Aku pun tak pasti sebabnya, but aku tau susah because aku sudah dengar banyak orang cakap benda yang sama. Ramai yang sudah buat tattoo terpaksa cover bila bekerja. Hmm.. Takkan aku nak gadai masa depan aku hanya kerana tattoo kan??
Merenung masa depan.. Lah sangat! Hahah.
Tapi.. Kalau ada tattoo yang boleh dipadam, then letak balik tanpa menghilangkan design sebenar, aku nakk. KALAU lah ada benda macam tu. Tapi apa yang mustahil sekarang kan? Sedangkan cell phone sudah boleh di bend, setakat benda macam ni.. Tak mustahil. KOT. Ahahh..

January 18, 2013

1 MONTH! :D

This would be my 100th post and I've been thinking of what to post since just now. It has to be special, definitely! And I just got the idea. Parapapapa.. It's January 18th, just 10 days after my birthday and guess what.. It's been a month!! 

Breast Enlargement ... [??]

I know it sounds a bit ... But trust me, this post is not something bad and it has nothing to do with me or my breasts. Hahah. Kita open minded kay :p

I used the adore Taylor Swift cause she was the only 'original' celebrity that I knew. When I say original, I'm talking about their looks; no implants, enlargement, nor botox. TS was born naturally beautiful, even without make ups tho I don't deny the black lining under her eyes and pale lips make her look a bit different. 

January 17, 2013

January 15, 2013

Listen Listen Listen!

I believe semua orang tau what's going on at the moment.. Bila sebut perkataan listen, confirm tau. Di sini, aku bukan nak ulaskan perihal ini because tau this is quite sensitive. KOT?? Biarlah mereka yang pro sahaja mengulas tentang hal ini. 

January 14, 2013

Segmen: Makanan dan minuman kegemaran Blogger Malaysia

Food food food!! Kalau cakap pasal F.O.O.D, memang AKU lah orang nombor satu! Lebih-lebih lagi favorite food. Ceett..! Gara-gara FOOD, aku join segment ni. Interesting segment anyway! Hikss :D

CLICK

January 12, 2013

D.E.L.E.T.E.D

Sekarang ni aku tengah depress mengenang nasib diri! Tadi semangat berkobar-kobar nak update blog about something sekarang punah musnah hancurr hancusss gitu!! 

Segmen: Saya blogger negeri ...

It's weekend! Yay, finally ada masa untuk join segment :D I knew bout this segment long time ago, several days before my birthday tapi tak cukup masa nak join segment. Tapi update entry ada masa pulak?? Hmmm.. Hahah. Okay tak pa, today nak laksanakan tugas ni. :D



January 11, 2013

Watchaa!

Today, seperti biasa.. Kaki melangkah ke kelas. Around 1 p.m., I'm home sudah! Then, I didn't know what to do cos I totally had no idea what to do. Wanted to take a nap, tapi asyik tak jadi because sejujurnya, I missed Mr Wee a lot. Hahahh. Around 3 p.m. gitu baru Mr Wee bangun. Siap text me 'good morning'. Heh! Itulah akibatnya kalau tidur pukul 6 pagi -_-''


January 10, 2013

Distance + Me + You

Long distance relationship sering dikatakan sukar, malah pernah keluar dari mulut ku sendiri suatu ketika dulu, berdasarkan pengalaman. But this time, it's totally different! When I recall back, I'd say it's not the matter of distance but who you are dating with. Awwww yeahh! Sangat bahagia at the moment :D


January 09, 2013

The Birthday! (:

Yesterday.. January 8, usia ku secara rasminya telah naik! It's hard to believe that it's 2013 now and I grew a year older. Rasa macam baru semalam berjumpa dengan para seniors, but this time.. I am the senior. LOL! 

January 07, 2013

3 hours!!

In 3 hours time, it'll be 0000 hours. Heey, guess what?? My umur meningkat 1 tahun right at 3:30 a.m. on January 8th. Ngee :D Umur meningkat so kematangan pun haruslah meningkat!! >_< No birthday party, I don't want a birthday party. Ahakk. Weeeeeee!



AJL yang GLOOMY!

AJL baru sahaja menutupkan tirainya.. Dan ini mesti topic terhangat para bloggers kan?? Aku pun tak mau kalah [hahaha]! Nak keluarkan pendapat juga!! What I'm going to say is going to be simple tapi padat [kot] dan hanya luahan hati. Frankly speaking, memang tak puas hati dengan AJL 2013. Why? Because tak puas hati lahh, ahaha.. >_>


January 04, 2013

Blog baruuuuu! Hahaha.

Kalau korang perasan.. KALAU lah.. Blog aku dah berubah wajah. Ahahahahaha..

Saja nak try test 'kemahiran' diri. Lol!!

Blog header kat atas tuu.. Tau tak cantik and creative, haha..

Tengoklah sampai bila I akan bertahan design baru ni..

Hahaa.. Weeeee!

R.I.P, hero! [Temenggung Datuk Kanang Langkau]

Kuching: The last surviving recipient of the highest gallantry medal Sri Pahlawan Gagah Perkasa (SP) Temenggung Datuk Kanang Langkau died suddenly yesterday morning at the age of 68.

January 02, 2013

Phewitt! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com

Cak!! Tokojut takk?? Ahaha [so lame -.-] So.. Um, ni segment Abang Arep actually - yes aku panggil dia abang.. Hahahaha. Sebab I join? Nak masuk bloglist abang Arep. Haha. Syarat nya simple, follow his blog [itu pun dia tak paksa], pastu letakkan 'kad jemputan' Abang Arep sekali. Dan seperti biasa, tinggalkan link as a comment. Simple as ABC 123 keennnnn...


Ambik kaw, x-large terus :D Ahah. Click HERE to join! (:

Colors of Roses & Their Meanings

There is no flower that has been revered and celebrated as much as the Rose. As the archetypal flower and definitive symbol for love and appreciation, the Rose has endured in its beauty and significance for hundreds of years, inspiring people throughout history. In addition, the Rose is perhaps the only flower that has so many diverse meaning.

Red; Love and Romance
One of the most universal symbols, the red rose represents true love.

Bloglist pertama Fwenity3! Jom TAMPAL

Kali ni baru betul segment.. Hahaha :D Okeh, first thing, TAMPAL banner ini. Tampal sahaja okay, amaran dari pengelola segment, jangan guna paku. Nanti lappy pecah macam mana nak join segment lagi? True or false? LULZ. 

Wordless Wednesday #1 - Thank you, nyamuk!

January 01, 2013

Segment [Yes or No?]

Taaaaaakk, ini bukan segment, tapi hanya aku mempersoalkan diri sendiri. Hahaha. Banyak dah segment aku join and ada jugak terfikir, nak buat segment ke tidak.. Boleh je kalau aku nak buat actually tapi ada beberapa soalan yang menghantui [ayat -_-''] diri ini.. Errr..

Kim K is Pregnant!

Kim Kardashian is pregnant!! Berita ini sebenarnya cukup heboh di pelbagai media, sebab mengingat status Kim K sendiri yang masih sah sebagai isteri Kris Humphries di atas kertas

2013's Love Letter

2013, it's a new year. It's time to start again. 

Stop thinking about what you're going to do and start doing it. 

It's time to live your life and be who you are. 

Welcome, 2013

Well hello there, 2013! I talked about 2012 few hours ago so now let's focus on 2013! A new year, means umur pun meningkat. So close and very close to my birthday already. This new year is a bit different compare to the previous years because I have a special friend, let's call him Peanut Butter. Life has changed ever since he entered my life and I'm blessed to have him :') In 2012, I celebrated my Christmas with him and now, it's new year!! Yipeeeeee :D Seronok celebrate something berteman. Kan kan kan?? Hahaha. Peanut Butter <3
Geli hati pulak. Entah macam mana reaction dia bila dapat tau aku panggil dia Peanut Butter kan?? Peanut butter lah makanan yang dia paling tak suka.. Hahahahaha!