August 28, 2015

#travellingberuang

Hi :D

I'm not sure if you have ever heard of this #travellingberuang but Im sure those yang selalu tengok TV memang taulah benda ni. Tak tau sekalipun, ada la familiar sikit kan... So bagi yang tak tau, meh saya citer...

#travellingberuang is actually an awareness campaign towards cancer and to raise funds for Malaysian kids diagnosed with cancer. Macam insan yang lain, pesakit cancer ni pun sebenarnya nak jugak merasa dunia luar, travel sana sini kan... So dalam campaign ni, there is one bear yang mewakili kanak-kanak tersebut untuk travel... Sweet kn? Bagi saya memang sweet x)

It breaks my heart to see anyone diagnosed with this deadliest disease because cancer is nothing fun and not easily cured. So many check ups, operations, therapy and all but at the end of the day, harapan nak sihat walafiat pun tipis. Im not pulling anyone down, but Im just saying. My momma fought cancer, and I've seen it.

I know how hard it is to lost few abilities, so here I am to send my love and support!! =)
Okay, hi. That's me and my very own bebear. Sebenarnya banyak cara nak support selain beli #travellingberuang which is by uploading photos of yourself with a bear and hashtag travellingberuang.

Well, maaflah yer ~ my bebear ni sebenarnya tak pernah jalan-jalan ke luar pun because seriously, how am I supposed to bring this fellow out? Beberapa cm je rendah dari saya. Hahahaa.. Tak kah naya nanti orang ingat giler ke bawa bear ni jalan... Hahaha. But seriously, one day I will take him out for you guys okay?

Tapi okay gaklah bebear ni because pernah experience uni life... Buat assignment tengah malam, jadi tempat melepas geram bila so many things happen and so on... Hehe. So adik-adik kesayangan sekalian kiranya merasa lah jugak uni life ni... Meow ~~ 

So come on guys, tak susah mana pun nak support campaign ni. You can purchase the bear itself or take yours out. But if beli bear tu, duit tu jadi donation terus =) I'm going to get one soon and memandangkan cuti semester pun dah dekat, so by His will, I'll take bebear out around Kuching, Sarawak, k. Ni ja mampu setakat ni... Belum dapat sampai Paris :P


My pesanan to all adik-adik kesayangan; please stay strong and fight the pain okay? By His will, semuanya dipermudahkan... Bila rasa nak give up tu, imagine terus tempat yang nak dituju okay biar semangat disuntik =) My heart and prayers goes to all of you. Sayang semua adik-adik sekalian <3

2 comments: