February 25, 2013

OFFLINE

Hi there blogging pals!! Just a short entry to inform all my followers that I wouldn't be on blog for one week. And that means no blogwalking, no commenting, no just no. Hahaa. Keluar dari rumah pukul 6:30 pagi, balik rumah pukul 4:30 petang. Sampai rumah around 6 cos yeah.. Traffic jams, shopping beli lauk untuk evening, al maklumlah.. Saya kan part time housewife. Eh? Hahaa. Then sebelah malam assignments. Apa lagi..

Penat, penat, penat. Otak penat with all the meetings, discussions, etc. Haih, payah bila jadi President. Hmm, perlu ke bold kan perkataan tu? Haha. Booo.. Okay, I've no idea what else to type cos I'm tired at the moment. Separa tidur ni, sambil duduk atas katil. Dah la hari hujan.. Kalau baring confirm peng terus. But yeah, assignments memang selalu dengki ><

Kesimpulannya, tuan empunya blog tak akan dapat singgah kat blog orang, tak dapat tinggalkan jejak or comments. Nak je curi masa macam sekarang tapi nanti kerja tak siap siapa yang susah? Pelajaran lagi penting dari blog, definitely. Cita-cita harus dicapai!!! Yeehaa ;D 

Weh bagi lah kata semangat sikit.. Hahahaha. Anyways, till we meet again!! 


Hoikk, yang pakai PC tu jangan lah angkat and rotate desktop tuu. Patahkan leher je, senang cerita. Hahaha.

February 23, 2013

Balik Kampung! Yee boii ;D

Hello there blogging pals! Yesterday was mummy's birthday and today's grandma's sweet (??). Forgive me, I've no idea. Hahaha. I'll check her IC kay ;D Anyways, I'm going back in a few minutes, or hours to be exact [typical Malaysians] and that means I won't be on blog for today. Segala comments and message akan di-approve dan dibalas tomorrow. Or maybe the day after tomorrow.

I have to go now cos saya belum packing lagi.. Hahaha. Sebelum pergi, I'd like to share this awesome clip of a failed hair tutorial. Lawak gilos okay. HAHA. Rambut hanguss. Kahkahkah. Tak mau cakap banyak, just watch this video;

February 21, 2013

Aku Semput

Class from 8 am to 4 pm. Aku penat and sekarang ni semput sampai nak pitam. Masa mandi pun kena, nasib baik tak peng terus masa mandi. Kalau peng apa akan jadi? Bayangkan.. Tiada siapa yang tau aku peng melainkan orang nak guna bathroom. And hoi, masa mandi tu woii. Faham ke tak apa aku maksudkan? Masa mandi okay. Errhhh, tak sanggup. Harharhar. Entah korang faham ke tak but yeah masa mandi! Kalau saya malu saya. Hahahh.

Oleh hal yang demikian, tonight tak dapat buat entry panjang and menarik, dan juga blogwalking. Terima kasih kepada yang sudi tinggalkan jejak. Kunjungan kalian akan dibalas esok atau lusa atau ... Lepas hari ni lah! HAHA. I just need air sekarang. Rasa macam nak belah dada ni biar angin masuk ke dalam and aku tak semput. Ahaha..

So yeah.. Aku semput, aku penat, aku lelah, aku nak tidoo. Selamat malam people! :)

February 20, 2013

That Gold Necklace

Hello hiiiii people!

I used wear this gold necklace, turun daripada mummy. Yeah, used to have it hanging on my neck, but not anymore. I kinda miss wearing that necklace cos it's pure gold so yeah, tak perlu tanggalkan masa nak mandi and the best thing is it fits any attire.

Block sajalah!! Hehee!

Hello readers! Semasa entry ini ditaip, jam menunjukkan pukul 1:16 a.m.. So good morning fellas :) 

Tengok title entry mesti tertanya-tanya, apa yang aku nak block? Nak buat road block ke? Teheee. Actually aku sekarang ni quite annoyed dengan 'someone' yang selalu promote blog dia. Tak pasti lah berapa ramai admin untuk blog tu tapi yang pasti, it's always the same blog with different names.

Tuan blog tersebut selalu tinggalkan jejak kat cbox aku with different names, dah 4 kalau tak silap aku. Yang aku ingat Fernandez, Joseph and satu lagi tak ingat. The latest one is Santi. Boleh lah tengok kat tepi tu. And you definitely know what is the blog now :p

Yang aku tak suka is 'someone' tu bercakap as if aku kenal dia and as if aku tinggalkan jejak kat dia punya blog. 'Thanks for the visit', bila masa pulak aku visit dia? It's very annoying. Lol.

Sekarang aku dah buat keputusan untuk block orang tersebut. Blog dia tu bukannya best sangat pun. Daripada aku annoyed sebab kena spam macam tu, better aku block kan? Hehee. Creepy jugak bila orang buat macam tu. Ahaha. So yeah, block sajalah!!
Tapi masalahnya sekarang, macam mana block blog orang eh? Haha. 

February 18, 2013

2 Months :)

Hi people :) Today is not an ordinary day for both of us cos today marks the 2nd month being together. 2 months, cepat masa berlalu. Rasa macam baru semalam kena lamar. Hahaha. And I'm still in love with the same person ;)


Two months of love.
Two months of happiness.
Two months of joy.
Two months of me and you!

Mr Wee,
You make me go weeeeeeeee all the time! :D
Happy 2 month together, love.
And thanks for everything!
And I wurve you ;D
Love, 
Your baby girl

February 17, 2013

Kuching BANJIR!

Kuching banjir Kuching banjir Kuching banjir lah oii!! Hahaha. Ahh, tak tau aku patut gembira ke tak sekarang ni but frankly speaking aku tengah happy sekarang :D Cos report tak siap lagi so kalau banjir means class cancel :D Kalau class cancel takkan lah nak hantar through burung kan, mestilah tunggu the following day. Ahaha..

Anyways kepada para blogger di Kuching, here's a little information you should know;

Please avoid using these roads:
  • Jalan Mendu heading to Batu Lintang [ Flash Flood ]
  • Jalan Song Thian Chock
  • Jalan Song heading to Jalan Laksamana Cheng Ho
  • Jalan Tun Abang Haji Openg [ St Teresa & St Joseph ]
  • Chung Hua Primary School No. 6 [ Accident ]

8 weeks!

Hari ini, bersamaan dengan 17 Februari, 2013, genap 8 minggu aku tak menari. 8 weeks = 2 months. Cepat je masa berlalu, tak sangka dah dua bulan tak pakai dance shoe. I expected this before, I expected 3 months actually. We'll see how it goes, it could be 3 months or maybe more.


February 16, 2013

22nd or 22th? LOL.

Selalu tengok orang confused nak letak 22nd or 22th. Tak tau apa sebab tapi takpa, teacher V sedia berkhidmat! :P Untuk menyelesaikan hal ni, harus ingat basic maths yang kita belajar dulu-dulu masa umur 6 gitu. It's simple; first, second, third, fourth, fifth ...

You see, it's second, not twoth kan? So untuk 22, it's supposed to be 22nd not 22th. It's not hard to remember. From number 1 to 10, 1 2 dan 3 je yang ada special term iaitu "st" untuk first, "nd" untuk second and "rd" untuk third. Yang lain semua "th". Bila add on 20, 30, 40 gitu, it doesn't change at all.

You see.. When you type happy 22th birthday, it sounds like you're saying happy twenty-tooth birthday!!. Haha. Chill aite. Kita sama-sama belajar ;D Hope it helps!! =)


Pengapit Pippa Middleton

Pippa Middleton
Hi hi hello there! Pippa Middleton, siapalah yang tidak kenal gadis cantik yang popularitinya telah mencanak naik setelah menjadi pengapit kepada kakak beliau, Kate Middleton pada April, 2011. And after the wedding juga, this beautiful lady telah dikaitkan dengan Prince Harry yang telah menjadi pengapit abangnya sendiri, Prince William.

February 15, 2013

Photo Contest: Aku dan Dia by Blog Paly


CLICK banner to join :)

I was notified about this contest for a long time already but tidak ada gambar yang menarik sangat. Hahaa. Then yesterday pergi CNY visiting, sempat snap gambar ni. Bila tengok balik terus teringat contest ni. Lagipun awal-awal dulu ada rasa nak letak gambar dengan MrWee aka Boyfriend tapi hati tak nak. So I know gambar ini yang patut aku tandingkan. Hehe ;D

Chinese New Year [2013]

Hello people! :D This year's CNY is probably the best so far. Haha. I'm not a Chinese but adalah darah Cina sikit-sikit. Sikiittt je pun, cos turun dari mummy's grandma. So I'm a quarter Chinese maybe? HEHE. Sebab tu jugak mata kita ni sepet sikit, lol :P 

CNY falls on the 10th February this year, which was last Sunday. On that very first day of CNY, family and I went to mom's patient's house after church. Rumah Aunt Sim memang bukan rumah yang asing to our family cos that's where we go every CNY, except last year. Last two years and this year, I watched Lion Dance performance cos kami sampai cun masa mereka nak start perform ;D


'Terculik' Comment Box Sendiri

Hai! :D Korang masih ingat tak aku pernah merapu kat SINI dan SINI tentang comment box aku yang tiba-tiba hilang, tak jumpa-jumpa walaupun dah buat laporan polis? Ingat tak? Ah, confirm tak ingat sebab tak baca pun kan? Harharharhar.. 

So yesterday, tengah aku stalk blog aku sendiri, aku terjumpa satu benda. And thought that it could be the reason comment box aku MIA. Nak tau tak? Hehe. Last Monday aku modify sikit-sikit aku punya blog so aku pergi template la.. Then lepas settle semua, aku ter-click 'apply to blog' kat entah template yang mana satu. So hasilnya semua benda dalam ni bertukar -.- Dah la aku tak da backup.. Ish. 

Then aku terpaksa buat dari A-Z sekali lagi. Aku guna template yang sama, Ethereal Template, tapi ada satu benda yang aku tak suka. Before ni pun aku pakai template ni tapi tak ada pulak benda tuu.. Tengok gamborr ni;

I am not flawless!!

Tadi pergi Chinese New Year visiting with classmates. Saja je ambil the 5th day cos semua macam free sikit on that day. Aku bukan nak cakap pasal visiting tu cos yang tu masuk entry lain, tapi aku nak tunjuk satu gambar ni. Tadi kawan ambil gambar candid guna DSLR *ehem orang kayo noo, kita camera biasa je* and faham-faham lah kualiti gambar macam mana kalau snap guna DSLR. Tengok ni;

February 14, 2013

Bangang Abadi

Comment box aku boleh hilang lagi. Bagitau aku puncanya please?? Aku dah atur settings entah berapa kali but still hilang. Entah sapa yang culik nya. Cis mancis makan cheesecake. Sunyi je blog aku hari ni. Ugh. Tolong meee.. 

Oh mengapa ini semua harus berlakuuuu??


And kenapa aku ber-emotional pukul 3 pagi nih -_-'' Mornight all!!







Mood aku a bit tunggang langgang at the moment -_-
Ahh tido lebih baik!!

February 13, 2013

Segmen Header Siapa Paling Awesome?

Header kita simple mimple dimple je pun. Hahaa.. Saja nak try nasib and meriahkan segment :D So, here goes my simple mimple dimple header;


Mata juling yang agak fail. Hahahaa. We'll wait and see, menang ke tak ;D 


Wordless Wednesday #3 - V'Day ?


Jangan lah marah ;D I know it sounds harsh. But that's the true fact! Not trying to show that I'm a good girl or something but what's the point of celebrating it? It's not even Hari Kekasih. Nak tau origin Valentine's Day, boleh click SINI.

Have a great day! :)

February 12, 2013

COMMENT BOX AKU HILANG!!

Tak hilang actually, ada jee. Tapi argghhh!! Settings bertukar sendiri; tetiba gi hide! Bukan sorang dua yang tanya pasal benda ni -_-'' I don't know what is the problem but aku dah tukar and make it visible. And ni kali ketiga benda ni terjadi hari ini. What the firetruck.. Kalau settings bertukar lagi aku tak tauuuuuuuuuu lahh. Ei, bangang abadi!


SO sesiapa yang nak comment tadi boleh la comment sekarang, sementara comment box masih ada. Dan sementara itu aku godek godek kat tenet cari masalahnya -_-''





Mr Wee

Izinkan saya berjiwang sekejap okay ;D

Hi. My name is Vee and I have a boyfriend.
His name is something something something and people calls him Wee.
And I call him MrWee.
Nama kami hampir sama; Wee and Vee.
 Jodoh atau kebetulan? ;D

SICK! *sobs*

This is a random post. Sekarang ni aku rasa tak sihat.. Dan penyakit aku bukan satu je, bertimbun je rasanya. Aku sekarang ni macam whatthe.. Haha. Meh sini aku list out penyakit-penyakit yang buat aku rasa macam bukan manusia tak selesa;
  • Sakit dada - dada aku sakit, rasa macam kena cucuk dari dalam.
  • Pening kepala - aku start pening dari petang tadi, since aku hidu bau kemenyan -_-''
  • Flu [kot??] - Ni memang penyakit lama. Aku memang sangat sensitive to hot temperature and dusk. Tapi kali ni aku tak tau apa puncanya, aku dah sneeze for 3 days beturut-turut -.-''
  • Sakit perut - Aku masuk angin. Aku dapat rasa sebab perut aku macam kembung. Tsk!
  • Sesak nafas - Ni yang aku paling tak suka. Maybe sebab aku sneeze banyak sangat kot, aku semput je sekarang ni. Tercungap-cungap menggapai bintang udara.
Tu je la kot.. Huhuuu. Apohai noo tetiba datang serentak? Benci seyh!!

February 11, 2013

Top Up Giveaway by Capital M


Reason aku join ni cos aku nak credit free ler, apa lagi. Hahaha.
* Tag mereka berdua cos mereka rajin join benda cam ni.. Hahakk*

p.s: Saya pengguna Celcom :D


Segment [???]

Aku banyak kali dah join segment orang.. Tapi orang tak pernah join segment aku. Sobss. Bukan salah mereka, aku sendiri yang salah. Sebab aku tak anjurkan segment lagi. Hehe. Lalala.. Sekarang ni aku tengah fikir, nak buat segment ke tak..? Yes? No? Yes? Or no?

Memori Tercipta

Di sini jua memori tercipta
Sejak dari mula tersimpul kasih kita
Hingga akhirnya tak mungkin terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa

Paging for Sarawak Bloggers

Supp people! :D It's a public holiday, yayayaayyy! I've been here for ages, since morning, and actually did some 'renovation' on my  blog. Well guess what's the difference if you can. Haha.. And now I'm updating my blog list.

I removed the old blog list and thought of making a new one later. I dislike keeping inactive bloggers in the list cos menyemak je lebih kan? Bukannya ada update apa-apa pun.. So yeah, I'll do that later and now I'm looking for Sarawak bloggers :D

Simple Giveaway by Aisyah Humaira


Click banner to join :D Hadiah menarik menanti anda and oh maii! That clip is so touchy :')

February 10, 2013

Contest Blog Comel


Saja nak join. Mana tau rezeki kan.. Haha. Click banner di atas untuk join :)

Forgive Others


Picture speaks a thousand words.

Engkau (:

Right now.. Aku rasa sangat-sangat down :( I just need a shoulder to cry on. Huhuuu. And these words definitely touched me ;

Engkau ada bersamaku
Di setiap musim hiduku
Tak pernah Kau biarkan
Ku sendiri

Kekuatan di jiwaku
Adalah bersamaMu
Tak pernah ku ragukan
KasihMu


Ku senyum namun hati ku menangis.
If MrWee is close to me right now, I'd hug him tightly.
I just need a hug. I want a hug.

But this is life right, pasti akan merasa dipijak dan ditindas.
Tapi tak mengapa, Dia ada bersama ku di setiap musim hidupku :)

'No matter what happen, I'm here with you sayang' 

I love you, Mr Wee!! <3

Segmen: Saya blogger peramah


Click banner to join! Great gifts hokeey! :D

Tag: Mis Eyz :)

Ouch, my brain!

Nihhh.. Kalau korang dapat baca introduction ini kurang dari 10 saat, korang memang smart.


Kalau korang tak dapat baca kurang dari 10 saat, kita sama pro [bukan setakat smart] and normal sebab alien je dapat faham bahasa ni dalam masa kurang dari 10 saat. Hahaha. Omaii. Sakit otak aku >_<


February 08, 2013

Oh my Goat..

#SHORTENTRY

Tadikan.. Aku tick all comments, tak banyak, dalam 30 gituu.. Then, instead of clicking PUBLISH, aku click DELETE. Oh My Muthusamy!! 


Majority orang comment kat aku punya segment, meninggalkan jejak.. Aku baru je nak balas kunjungan ni :'( Oh maiii.. Im sorry to all of you yang sudah comment kat situ! And even comments for video Shila Amzah.. Banyak yang menarik and aku dah idea nak reply.. Tapi apa kan daya. Aihhh.. What the firetruckk..


Video: Shila minta maaf pada semua


This video aku terjumpa dari FB Abg Ben and I decided to watch.. Tapii.. Hahahaa. Entah kenapa aku gelak :P Tapi seriously, I don't think this is an appropriate thing to do. Somehow..

February 06, 2013

You..

I know that You are for me..
I know that You are for me...
I know that You will never;
Forsake me in my weaknesses

February 05, 2013

February 04, 2013

Celebrities Before and After Dental Makeover

Celebrities may look good now, but at one point, celebrities weren't picture perfect when it came to their pearly whites. Check out the famous faces who had paid a visit to the Hollywood tooth fairy :P


Cheryl Cole | Wore braces for few years to adjust her crooked teeth |

February 03, 2013

Segmen: Know Each Other

Was invited to join this segment by tuan pengelola segment sendiri :) I decided to join this segment because tuan pengelola cakap it's alright if you tak mention age cause it's pretty sensitive [ Im not sure how ] but I'm not ready to mention my age here, yet! Hahaha. Apakahh.. :P

S.U.N.D.A.Y with LOVE

Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be something absolutely ridiculous than absolutely boring! - Marilyn Monroe











Fail crossed eyes cause banyak kali snap gambar dengan mata juling so sakit mata kejap. Explains why my mata juling tak menjadi sangat. But ugh, whatever! :P

Happy Sunday everyone! Muah muahh!

February 02, 2013

R.I.P Mangsa Kapal Terbang Terhempas


R.I.P to anyone who was in the plane that crashed. Kepada keluarga mangsa, stay strong!  Gambar kejadian: 

My Ophidiophobia Story

What is Ophidiophobia? Ophidiophobia is particular type of specific phobia, the abnormal fear of snakes. Yes, I have ophidiophobia [ omaigoat, berbelit lidah nak sebut!! ] cause I am very very scared of snakes! Snake is my biggest fear in life. 

Macam mana aku boleh takut giler dengan ular? When I was young, 4 years old, aku main masak-masak dengan kakak. Kakak suruh aku ambil air sebab nak buat soup, aku pergi lah. Masa kat belakang, aku buka tape lepas tu pegang 'hos'. Aku hairan masa tu kenapa hos ni lembut semacam and bergerak-gerak. Aku pun tengok kat kepala 'hos' tu dan sangat terkejut sebab tu ular, bukan hos!! Ular tu pulak jelir lidah kat aku! Aku terus lepaskan then jerit dan lari lintang pukang then then then sampai hari ni aku benci ular! Tapi makin aku benci ular, makin ramai yang kacau aku!!