March 26, 2017

HELLO BALI!!

Hello, hii and what's up, blogging word!!

Lama sungguh jari tak menari-nari di keyboard untuk update blog. Terlalu lama, indeed! Last post was back in 2015. Hahahaa.. Seriously ;\

Sebenarnya bukan sengaja nak tinggalkan blog, I deeply miss it in fact, tapi apakan daya -- kekangan masa. Entry ni pun curi masa sikit, tapi still tak dapat nak post panjang.. It will take my time, definitely. Dengan nak edit gambar lagi, nak letak watermark.. 

So, this time, my entry will be short. Just to say hi to everyone and sedikit throwback la kiranya :)

YES, BALII <3 Tapi bulan lepas la :P

Please ignore my muka serabai. Sampai kat Bali jam 2:30 pagi, then flight dari Sarawak ke KL, KL ke Bali. Fuhhh! Faham sajalahh kenapa muka begitu #matanyamanaaa

Setakat ini jaa mampu dikarang harini. Kekangan masa sungguh. Sekarang pun sedang busy prepare untuk trip yang seterusnya bulan depan. Haha. Meriah tahun ni!! :)

Itu saja daripada saya, jangan segan jangan malu komen kat bawah :P Lama dah tak berkomunikasi dengan orang lain dalam alam blog ni. Hahaha..

okbaii ~

September 08, 2015

manusia vs MANUSIA

Salam ceria and good morning =) 

Today memang awal sampai campus because I just want to be early. Class is at 10am, but now dah tercegat di menara gading ini. Terfikir sejenak, jauh lagi perjalanan... Duduk di luar, memerhati manusia lalu lalang. Ada yang dah terketar lutut because it's 8am but masih lagi dalam perjalanan menuju puncak, gemilang cahaya.. Kbai.

Dalam memerhati makhluk indah ciptaan Yang Maha Esa ni, tercetuslah sebuah inspirasi for this entry... Manusia ni kan, memang bersebab dilahirkan dan dijadikan berbeza dengan satu sama lain. Ada yang pendiam, ada yang kecoh... Ada yang size nya kecik molek, ada yang besar gedebak, ada yang ditengah... Ada pemalu, ada kurang pemalu #mcmsaya . 

Well, simply because kita semua ni born to complement each other. I complete you, you complete me. Takda yang lebih dari sesiapa, takda yang kurang dari sesiapa. Bayangkan dunia ni semuanya pemalu. Kan sunyi sepi... Bayangkan jugak kalau semua kecoh. :O Umpama badan, kalau semua dah jadi kepala, siapa yang nak jalankan badan ni? Kalau dah terapung tu makhluk lain dah =/

So basically, what I'm trying to say is be yourself, love yourself and the people around. Kita dijadikan ada kelebihan dan kelemahan pun bersebab. I would say sebab utamanya ialah untuk jadikan orang lain cermin kita. Kita lihat kelemahan orang lain, bagitau diri sendiri jangan jadi macam tu... Bila lihat kelebihan orang, try to be better tapi jangan lupa, you are great as well. Kelemahan orang jangan di condemn or bash sangat, because we are all imperfect. Tipulah kalau cakap orang tu takda kelebihan jugak. Hmm.. Gitulah kisahnya.

Appreciate yourself, love yourself. Jangan terlalu memandang tinggi kat orang sampai rasa rendah diri because remember, we are all equal. Jangan pulak terlalu nak jadi orang lain sampai kelebihan diri sendiri pun tak nampak... Please, just be yourself. 

Dalam dunia ni tak perlu bertanding siapa lebih hebat because we are all great (ulang lagi). We complement each other so why not and why can't we blossom together? Bangunlah sama-sama. Kalau nak sangat bertanding siapa hebat, bertandinglah dengan siapa anda sebelum ini. Be better than before, that's the thing =)
Let's be the flower. Di tanah yang sama kita disemai, dibaja, diberi apa yang diperlukan and simply grow together. Bertumbuh bersama, menyerlah bersama, tapi ingat; jadilah diri sendiri =)